Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

SACHERTORTE


ΥΛΙΚΑ

SACHERTORTE
  • 6 τεμάχια κρόκος αυγού
  • 6 τεμάχια ασπράδι αυγού
  • 160 γραμμάρια βούτυρο
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 160 γραμμάρια αλέυρι
  • 175 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
  • λίγο αλάτι
  • μαρμελάδα βερίκοκο 
Γλάσσο
  • 115 γραμμάρια ζάχαρη
  • 145 γραμμάρια νερό
  • 145 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
  • 40 γραμμάρια νερό ζεστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε συνέχεια.
  3. Ρίχνουμε μετά το αλεύρι και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγά να γίνουν μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
  5. Προσθέτουμε τα δύο μίγματα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολα από κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180C.
  7. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το στρογγυλό ταψί και το κόβουμε σε 2 ισάθιμα κιμμάτια.
  8. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη στου 115C και όταν αρχίζει να γίνει καραμέλα, τότε σε άλλο μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό στην σοκολάτα και ανακατεύουμε και ταυτόχρονα τα προσθέοτυμε τα δύο μίγματα μας, ανακατεύοντας τα.
  9. Πέρνουμε το μισό σάχερ και απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα μπόλικη και τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σαχερ από πάνω απλώνοντας και άλλη μαρμελάδα ομοιόμορφα.
  10. Τέλος ρίχνουμε την καραμέλα σοκολάτα από πάνω και την απλώνουμε ομοίομρφα, αφήνοντας να στεγνώση.
  11. έτοιμο για σερβίρισμα το SACHERTORTE 


Δεν υπάρχουν σχόλια: