Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Παγωμένο σουφλέ με τζιν και φρούτο εποχής.


    ΥΛΙΚΑ
    • ·         Άγρια δαμάσκηνα 500 γραμ.
    • ·         Νερό 1 φλιτζάνι
    • ·         Ζάχαρη 1 ¼ φλιτζάνι
    • ·         Τζιν 2 κτς
    • ·         Ασπράδια αυγού 4 μεγάλα
    • ·         Κρέμα γάλακτος 1 ¼ κρέμα γάλακτος πηχτή
    • ·         Σαντηγί


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. 1.    Θα χρειαστούμε 6 ατομικά μπολάκια χωρητικότητας 150ml. Τοποθετούμε γύρω από κάθε σκεύος ένα βουτυρωμένο κομμάτι χαρτί ζαχαροπλαστικής, σαν κολάρο, που να περισσεύει 5 εκ. περίπου πάνω από τα χείλη του σκεύους.
    2. 2.    Κόβετε σε φέτες 2 από τα άγριο δαμάσκηνα και τα αφήνετε στην άκρη για το γαρνίρισμα.
    3. 3.    Βάζετε τα υπόλοιπα φρούτα σε ένα σκεύος με το μισό νερό και ¼ φλιτζανιού ζάχαρη. Σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε 7 λεπτά περίπου ώσπου να μαλακώσουν τα φρούτα. Περνάτε τον πολτό των φρούτων από σουρωτήρι σε μπολ και αφαιρείτε τα κουκούτσια και τη φλούδα. Έπειτα προσθέτουμε τζιν, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
    4. 4.    Αναμειγνύετε σε καθαρό σκεύος την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με νερό, τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε ναα πάρουν βράση.
    5. 5.    Αφήνετε το σιρόπι στη φωτιά ώσπου το ειδικό θερμόμετρο ζάχαρης δείξει 119 βαθμούς ή ώσπου μικρή ποσότητα από το σιρόπι, που πέφτει σε φλιτζάνι με κρύο νερό, να μπορείτε να την πλάσετε.
    6. 6.    Στο μεταξύ, χτυπάτε τα ασπράδια σε καθαρό μπολ να γίνουν μαρέγκα.
    7. 7.    Προσθέτετε σταδιακά στο μπολ το ζεστό σιρόπι, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή.
    8. 8.    Την αναμειγνύουμε με την σαντιγί και τον πουρέ φρούτων.
    9. 9.    Μοιράζετε στα μπολάκια το μείγμα του σουφλέ ώστε να φτάνει 2,5 εκ. πάνω από το χείλη σε κάθε σκεύος. Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αποσύρετε 10 λεπτά προτού σερβιριστεί.
    10. 10. Αφαιρούμε το κολάρο και γαρνίρετε με φετούλες άγριο δαμάσκηνο με φρέσκο δυόσμο. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια: