Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αβοκάντο (Perser Americana)



Το δένδρο κατάγεται από την Κεντρική Αμερική και ονομάζεται Perser Americana. Ο σκουροπράσινος καρπός του που μοιάζει με μεγάλο αχλάδι τρώγεται ωμός. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε λιπαρές ουσίες, πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, Β (Β1, Β2,Β3, Β5) Ε, Κ, βιοτίνη, καρωτινοειδή, φολικό οξύ, κάλιο, ψευδάργυρο, Ω6 λιπαρά, φυτικές ίνες. Το αβοκάντο μειώνει την χοληστερίνη. Περιέχει Ω-6 λιπαρά (λινολεϊκό οξύ) που μετατρέπονται σε G.L.A (γ-λινολεϊκό οξύ) ουσία που βοηθά τον οργανισμό μας στην ρύθμιση του σακχάρου, καταπράυνση των φλεγμονών, αντιπηκτικό, αντιοξειδωτικό, ανοσοενισχυτικό. Η β-σιτοστερόλη που περιέχει το αβοκάντο δρα ευεργετικά στον προστάτη. 
Στο Μεξικό χρησιμοποιούν τα μεγάλα κουκούτσια του, τα αλέθουν και τα αφήνουν να μουλιάσουν σε ένα λίτρο λευκό κρασί για οκτώ μέρες. Σουρώνουν το ποτό. 1 ποτήρι (του κρασιού) πρωί, μεσημέρι και βράδυ κατά την διάρκεια του φαγητού τονώνει την ερωτική επιθυμία. Η κατανάλωση του καρπού σε διάφορες σαλάτες ή στο φαγητό τονώνει το ερωτικό ενδιαφέρον και την διάθεση. Χρειάζεται προσοχή γιατί οι λιπαρές ουσίες που περιέχει 
το αβοκάντο αντενδείκνυται για δίαιτες αδυνατίσματος. Το αβοκάντο καλλιεργείται και στην Ελλάδα.

από το βιβλίο μου "Αφροδισιακά τρόφιμα και φάρμακα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: