Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με σύκα



Κοτόπουλο με σύκα

Υλικά
• 1000 γρ. κοτόπουλο • 2 ξερά κρεμμύδια • 15 μέτρια σύκα • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες • 200 γρ. ελαιόλαδο • 150 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο • 2 μικρή πιπεριά • 20 γρ. κουρκουμάς • 20 γρ. κανέλα • 40 γρ. μέλι • αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση
  1. Σε  κατσαρόλα, σοτάρουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί καλά απ’όλες τις πλευρές. 
  2. Το αποσύρουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τον κουρκουμά για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι, βάζουμε 300 ml. περίπου νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 40-45 λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά. 
  4. Τότε προσθέτουμε τα σύκα, την κανέλα και το μέλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμα 15 λεπτά.
  5. Όταν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: