Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ ΒΟΤΑΝΑ





Υλικά


  • μία Τσιπούρα
  • διάφορα Βότανα φρέσκα ή ξερά
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1,5 ποτήρι ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Εκτέλεση



  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι από το κεφάλι και την κοιλιά.
  2. Τσιγαρίζουμε τα φρέσκα χόρτα με λίγο λάδι στο τηγάνι. 
  3. Γεμίζουμε τα ψάρια με την γέμιση. 
  4. Τα περιχύνουμε με λαδολέμονο και κρασί. 
  5. Τα ψήνουμε στους 200οc για 15-20 λεπτά. 
  6. Σερβίρουμε τα ψάρια με λαδολέμονο, ρίγανη, κομμένα κρεμμύδια και μαϊντανό.



Διάφορα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε


  • Βασιλικός, 
  • Δίκταμο, 
  • Θρούμπι,
  •  Κάρδαμο, 
  • Καρότο, 
  • Κόλιαντρο,
  • Κρεμμύδι, 
  • Σκόρδο,
  • Μαϊντανός, 
  • Μάραθος, 
  • Πιπέρι.
από το βιβλίο μου "Αφροδισιακά τρόφιμα και φάρμακα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: