Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ


ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Executive chef Μουζάκης Κωνστνατίνος
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΕΙΔΟΣ
ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αλεύρι
Κιλό
1
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με βασιλικό ‘Χρυσό Υγρό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής” Αρώματα της Μεσογείου
γραμμάρια
100
Μαγιά νωπή
Γραμμάρια
15
Αλάτι
Κουταλάκι του γλυκού
1
Νερό
Ποτήρι
Όσο χρειαστεί
ΓΕΜΙΣΗ


Φρέσκο σπανάκι
Κιλό
1
Άνηθο
Ματσάκι
1/2
Μάραθο
Ματσάκι
1/2
Αλάτι
Κουταλάκι του γλυκού
1
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με βασιλικό ‘Χρυσό Υγρό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής” Αρώματα της Μεσογείου
Γραμμάρια
250


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ):
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μια βαθειά λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μαλακό ζυμάρι στο οποίο ρίχνουμε προσεχτικά το νερό!!!!
Μόλις φτιάξουμε την ζύμη μας την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να γίνει για 15 με 20 λεπτά. 
Όσο η ζύμη γίνεται παίρνουμε το φρέσκο σπανάκι και το καθαρίζουμε, το πλένουμε πάρα πολύ καλά και όταν το ετοιμάσουμε το τοποθετούμε μέσα σε βαθύ μπωλ. Το ίδιο κάνουμε με τον άνηθο και το μάραθο.
Τέλος ρίχνουμε μέσα στη γέμιση του σπανακιού όλα τα υπόλοιπα υλικά μας μαζί με το ελαιόλαδο της αρεσκείας μας και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει η γέμιση!!!
Παίρνουμε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "ΧΡΥΣΟ ΥΓΡΟ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΚΗΣ", της σειράς "Αρώματα της Μεσογείου" και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί που θα χωράει στον ξύλινο φούρνο μας (αλλιώς στον ηλεκτρικό φούρνο). Στη συνέχεια παίρνουμε το ζυμάρι μας που είναι έτοιμο και το κόβουμε σε 6 κομμάτια, τα τοποθετούμε πάνω σε έναν πάγκο και αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο μας με τον πλάστη και ρίχνοντας ελαφρώς αλεύρι κάτω για να μην κολλήσει!!!
Τοποθετούμε το φύλλο μας μέσα στο ταψί και επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές μέχρι να έχουμε τοποθετήσει 3 ζύμες στο κάτω μέρος του ταψιού.
Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση σπανάκι και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας. Στο τέλος όσο ζυμάρι περισσεύει το αναδιπλώνουμε προς τα μέσα.
Ανοίγουμε τα αλλά 3 ζυμάρια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα, ένα-ένα  μέσα στο ταψί. Όσο ζυμάρι περισσέψει το μαζεύουμε ομοιόμορφα στις γωνίες του ταψιού μας.!!!!!
Το χαράζουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και με ένα πινέλο τ' αλείφουμε με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "ΧΡΥΣΟ ΥΓΡΟ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΚΗΣ"  και το τοποθετούμε στον είδη προθερμασμένο φούρνο μας, ψήνοντας το ομοιόμορφα και πάντα με την επίβλεψη μας στους 180οC για 35 έως 45 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο που έχουμε....
Μόλις είναι έτοιμη η πίτα μας και άν θέλουμε αλείφουμε λίγο πάλι με το ελαιόλαδο της αρεσκείας μας απο τη Σειρά "Αρώματα της Μεσογείου".
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ( TIPS ):

Δεν υπάρχουν σχόλια: