Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Κεφτεδάκια με μαστίχα και ούζο

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Κεφτεδάκια με μαστίχα και ούζο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Executive Chef Μουζάκης Κωνσταντίνος



ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΕΙΔΟΣ
ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Μοσχαρίσιο κιμά ή λάπα
γραμμάρια
500
αυγά
τεμάχια
2
Κρεμμύδι
τεμάχια
1
ούζο
Κουταλιές της σούπας
2
Μαστίχα τριμμένη (σκόνη)
Κρυσταλλάκια τεμάχια μικρά
2
ξίδι
Κουταλιά του γλυκού
1
Αλάτι
Κουταλάκι του γλυκού
1/2
πιπέρι
Κουταλάκι του γλυκού
1/2
Ψωμί μπαγιάτικο
φλιτζάνι
3/4
αλεύρι


Ελαιόλαδο για τηγάνισμα


Ελαιόλαδο
Κουταλιά της σούπας
2























ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ):
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά, και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, τα αυγά, το ούζο, την τριμμένη μαστίχα, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε, τέλος βάζουμε και το ψωμί το οποίο το έχουμε μουλιάσει και το προσθέτουμε μέσα στο υλικό μας με τον κιμά, ανακατεύοντας καλά
Το τοποθετούμε το μείγμα μας μέσα σε ένα μπολ το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε το μάτι στην κουζίνα μας και σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι λίγο ποιο κάτω από την μέση. Σε ένα πιάτο βαθύ ρίχνουμε το αλεύρι και αυτόματα παίρνουμε το μπολ από το ψυγείο με το μείγμα με τον κιμά και το πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.

Τα ρίχνουμε μέσα στο πιάτο με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε το οποίο το κεφτεδάκι μας να είναι αλευρωμένο παντού και το τηγανίζουμε ομοιόμορφα για λίγα λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν 

Δεν υπάρχουν σχόλια: