Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Χταποδοκεφτέδες για ούζο

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Χταποδοκεφτέδες για ούζο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Executive Chef Μουζάκης Κωνσταντίνος



ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΕΙΔΟΣ
ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Χταπόδι
κιλό
1
Ψωμί μπαγιάτικο
Φλιτζάνι
2
Ούζο
Κουταλιά της σούπας
1
Ξίδι
Κουταλιές της σούπας
2
Κρεμμυδάκια
τεμάχια
2
Ρίγανη
Κουταλιά της σούπας
1
Μαϊντανό
Κουταλιά της σούπας
1
Δυόσμο
Κουτάλι του γλυκού
1
Αλάτι
Κουτάλι του γλυκού
1
Αλεύρι για τηγάνισμα


Ελαιόλαδο για τηγάνισμα


Πιπέρι
Κουταλάκι του γλυκού
1
Αλάτι
Κουταλάκι του γλυκού
1




















ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ):
Το χταπόδι να είναι κατεψυγμένο(αν είναι φρέσκο τότε καθαρίζετε το χταπόδι, αφαιρώντας το στόμα, τα μάτια, την άμμο και το μελάνι που είναι συγκεντρωμένα μέσα στην κουκούλα του και το τοποθετείτε  στην κατάψυξη για 3 – 4 μέρες, για να «μαλακώσει).Βγάζετε το χταπόδι από την κατάψυξη και πριν ξεπαγώσει καλά, το περνάτε από τον τρίφτη σας η μπλέντερ, να γίνει σαν κιμάς!!!! 
Τοποθετείτε το ψιλοκομμένο χταπόδι σ’ ένα ψιλό τρυπητό πάνω σε ένα μπολ και το αφήνετε να στραγγίσει όλα τα υγρά του. Σε ένα βαθύ μπολ μουσκεύετε το ψωμί με το ούζο και το ξίδι, το στύβετε καλά, ώστε να είναι εντελώς στεγνό και το προσθέτετε στο μείγμα του χταποδιού μαζί με το κρεμμύδι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το ζυμώνουμε ομοιόμορφα, αν το μείγμα σας είναι αραιό προσθέτεται λίγο αλεύρι. Πλάθεται τους χταποδοκεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε άφθονο καυτό  ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και στο τέλος, τοποθετείτε τους χταποδοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν το λάδι τους. 
Σερβίρονται ζεστοί, μαζί με ούζο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: