Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

«ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ»


Αθήνα, 24 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ»

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κατόπιν πρόσκλησης του τ. βουλευτή του Αλβανικού κοινοβουλίου κου Νίκου Νεράντζη παρουσίασε Ελληνική Γαστρονομία στην Πρωτεύουσα της Αλβανίας στα Τίρανα.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρία του κου Νεράτζη, στις 20-21 Απριλίου 2013 στο φεστιβάλ γαστρονομίας “Panairi Neranxi 2013”, το οποίο διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά και στο οποίο συμμετείχαν γαστρονομικές λέσχες και εταιρίες του χώρου της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Για το λόγο αυτό μετέβησαν τα μέλη μας κύριοι:
Τόλης Αναστάσιος (επίτιμος πρόεδρος)
Δαούτης Νικόλαος
Ζαγούρη Φέυ
Κουρούπης Αγάλου Νίκος
Μπρακάι Νικολέτα
Μουζάκης Κωνσταντίνος
Παινέσης Ιωάννης
Παρθένης Βισσαρίωνας
Πρωτοψάλτης Παναγιώτης
Ρενιέρης Μάρκος
Στάθης Θεοφάνης
Τάσης Κωνσταντίνος

Οι Έλληνες σεφ παρουσίασαν μενού, βασισμένο σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και προϊόντα.

Μεταξύ των πιάτων που παρουσιάστηκαν ήταν:
• Κρέμα αυγολέμονου με πράσινη φάβα
• Φιλέτο πέρκας Σπετσιώτα
• Χιώτικοι κεφτέδες με ούζο
• Χαλβάς με ταχίνι και ξηρούς καρπούς
• Κρέμα μπουγάτσας σε φύλλο κρούστας με σιρόπι μαστίχας και πολλά άλλα.

Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κύριο Neranxi και την ομάδα του για την πρόσκληση που μας έγινε και τη δυνατότητα που μας δόθηκε να παρουσιάσουμε Ελληνική γαστρονομία.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το μέλος μας κυρία Φέυ Ζαγούρη για την επικοινωνία και το συντονισμό με το γραφείο της εταιρίας Neranxi, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε κατά τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσφορά του μέλους μας κυρίου Πρωτοψάλτη Παναγιώτη, ο οποίος κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης παρουσίασε τεχνικές ζαχαροπλαστικής στο φεστιβάλ.
Τέλος, φυσικά οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη μας για την παρουσία τους και την ανιδιοτελή συνεισφορά τους,

Ευελπιστούμε να μας δοθεί και πάλι η ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε γαστρονομικά την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Με εκτίμηση,

                                                      Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Μιλτιάδης Καρούμπας                                                 Κων/νος Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: