Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗ: “ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΓΙΑ THN ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ: “ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΓΙΑ THN
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Ημερομηνία διεξαγωγής: 18/2/13 έως 23/2/13
ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ανάλογα με την ημέρα (14:30-22:00)
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/2/13
14.00 15.00
Θρεπτική αξία της παραδοσιακής διατροφής στην Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα. (ΔΡΙΤΣΑΣ)
15.00
16.00
Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων εστίασης (ΔΡΙΤΣΑΣ)
16.15
17.15
Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων εστίασης (ΔΡΙΤΣΑΣ)
17.15
18.15
Γαστρονομική σημασία και ποιότητα των παραδοσιακών συνταγών στην  Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα. (ΔΡΙΤΣΑΣ)
18.15
19.15
Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα .  (ΚΟΛΥΡΗΣ) 
ΤΡΙΤΗ 19/2/13
14.00
15.00
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης (ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ)
15.00
16.00
Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία. (ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ)
16.15
17.15
Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία. (ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ)
17.15
18.15
Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν - Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός - Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων (ΚΟΛΥΡΗΣ) 
18.15
19.15
Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν - Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός - Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων (ΚΟΛΥΡΗΣ)
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2/13
14.00
15.00
Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της παραδοσιακής διατροφής. (ΜΠΑΚΑ)
15.00
16.00
Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της παραδοσιακής διατροφής. (ΜΠΑΚΑ)
16.15
17.15
Μετασυλλεκτική μεταχείριση και συντήρηση των προϊόντων της παραδοσιακής διατροφής. (ΜΠΑΚΑ)
17.15
18.15
Μετασυλλεκτική μεταχείριση και συντήρηση των προϊόντων της παραδοσιακής διατροφής. (ΜΠΑΚΑ)
18.15
19.15
Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο χώρο εστίασης και διατροφής, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών. (ΧΑΤΒΑΤΖΑΡΑΣ)
ΠΕΜΠΤΗ 21/2/13
14.00
15.00
Η σημασία του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σαν στοιχείο πιστοποίησης στην προβολή των υπηρεσιών των χώρων εστίασης,  (ΜΙΝΩΤΟΥ)
15.00
16.00
Ο ρόλος των χώρων εστίασης στην τοπική ανάπτυξη και στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος (ΜΙΝΩΤΟΥ)
16.15
17.15
Η αγροτική παράδοση στη Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα -  Σύνδεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τη διατροφή των κατοίκων (ΜΙΝΩΤΟΥ)
17.15
18.15
Η αγροτική παράδοση στην Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα – Σύνδεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τη διατροφή των κατοίκων. (ΜΙΝΩΤΟΥ) 
18.15
19.15
Η αγροτική παράδοση στην Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα – Σύνδεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τη διατροφή των κατοίκων. (ΜΙΝΩΤΟΥ) 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/2/13
14.00
15.00
Καταγραφή και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών – Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες συνταγές (ΜΟΥΖΑΚΗΣ)
15.00
16.00
Καταγραφή και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών – Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες συνταγές (ΜΟΥΖΑΚΗΣ) 
16.15
17.15
Καταγραφή και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών – Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες συνταγές (ΜΟΥΖΑΚΗΣ)
17.15
18.15
Οι σύγχρονες μέθοδοι μαγειρικής στην παρασκευή των παραδοσιακών συνταγών – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,  (ΜΟΥΖΑΚΗΣ)
18.15
19.15
Ο αγροτουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης. (ΜΑΡΤΙΝΗΣ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/2/13
9:00
13:00
Διενέργεια συζητήσεων, κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων (συνολικά 4 διδακτικές ώρες).  (ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ – ΜΑΡΤΙΝΗΣ)
13:00
14:00
Παράδοση βεβαιώσεων παρακολούθησης και κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.  (ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: