Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ HORECA 2013




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ HORECA 2013

6o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αγαπητά μέλη και φίλοι της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας
Το Chef's Club Ελλάδος και η Forum s.a. , σας ανακοινώνουν τo πρόγραμμα του 6ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2013 που θα διεξαχθεί από τις 8.2.2013 έως και τις 11.2.2013 , στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών « Ελευθέριος Βενιζέλος » , στα πλαίσια της 8ης "Διεθνούς Έκθεσης HO.RE.CA 2013" .
Οι ώρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων γαστρονομίας είναι από 11.30πμ – 19.00μμ για όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων
Οι μέχρι τώρα πετυχημένες και αναγνωρισμένες γαστρονομικές εκδηλώσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων & Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας , καθιστούν πλέον το 6ο Διεθνές Forum Γαστρονομίας 2013, ως το κορυφαίο θεσμικό γεγονός στον κλάδο της Γαστρονομίας, της τουριστικής μας ανάπτυξης, της εκπαίδευσης των μαθητών σχολών γαστρονομίας,στον ευρύτερο επισιτιστικό χώρο, καθώς επίσης και στον χώρο των τροφίμων και των πρώτων υλών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Το Chef's Club Ελλάδος, ως εμπνευστής και διοργανωτής αυτού του μοναδικού γαστρονομικού γεγονότος, νοιώθει τεράστια ευθύνη απέναντι σε όλους εσάς που συμβάλλετε στην ανάδειξη και στην καθιέρωση ενός θεσμού που τιμά το χώρο της υψηλής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, προωθώντας την Ελληνική γαστρονομία και προβάλλοντας τα υψηλής διατροφικής αξίας Ελληνικά προιόντα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Στα πλαίσια του φόρουμ γαστρονομίας θα παρουσιασθεί σε ειδική προσυνεδριακή συνάντηση η ανάληψη και το πρόγραμμα του παγκόσμιου συνεδρίου των Αρχιμαγείρων "WACS CONGRESS ATHENS 2016", που θα πραγματοποιηθεί το 2016 στην Αθήνα, καθώς επίσης θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ για το συγκεκριμένο γεγονός.
Καινοτομία στη φετινή μας διοργάνωση αποτελεί ο πανελλήνιος διαγωνισμός από τον οποίο θα προκύψουν οι chef, pastry chef και μαθητές σχολών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον προκριματικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2013 στην Ιταλία. Από τον διαγωνισμό αυτό θα προκριθούν οι chef, pastry chef και οι μαθητές σχολών που θα διαγωνιστούν στον τελικό που θα γίνει στο παγκόσμιο συνέδριο γαστρονομίας στην Νορβηγία το 2014.
Οι κατηγορίες των προκριματικών είναι οι εξής
• GLOBAL CHEFS CHALLENGE
• GLOBAL PASTRY CHEFS CHALLENGE
• HANS BUESCHKENS YOUNG CHEFS CHALLENGE
ΣΗΜ. λεπτομέρειες για αυτές τις κατηγορίες μπορείτε να έχετε από τα γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Το 6ο International Forum Gastronomy απευθύνεται :
α) Στα εκπαιδευτικά (δημόσια & ιδιωτικά) ιδρύματα και εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης , καθώς και στους σπουδαστές των σχολών μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και σπουδαστές ξενοδοχειακών σχολών .
β) Στις επιχειρήσεις τροφίμων και γεύσεων ,
γ) Στους επαγγελματίες Chefs , μαγείρους , ζαχαροπλάστες και μαθητές (μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής) που δεν συμμετέχει η σχολή τους, ως άτομα
δ) Σε πρεσβείες , ξενοδοχεία, εστιατόρια, νοσοκομεία , ζαχαροπλαστεία και εταιρείες μαζικής εστίασης ( catering ) και σε όλους γενικά τους επισιτιστικούς φορείς
ε) Σε οργανισμούς και ιδρύματα που προωθούν το τουριστικό προϊόν.
Στ) Σε ιδιώτες ( μόνο για τις ειδικές κατηγορίες )
Δηλώστε από τώρα την συμμετοχή σας τηλεφωνικά στο 210 8251401, ηλεκτρονικά στο info@chefclub.gr ή στέλνοντας fax στο 210 8251401 (υπ' όψιν επιτροπής διαγωνισμού ) , εξασφαλίζοντας σειρά προτεραιότητας.
Είμαστε σίγουροι ότι θα στηρίξετε την προσπάθειά μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Μιλτιάδης Καρούμπας                                       Κων/νος Βασιλείου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
12.00πμ Έναρξη-Μήνυμα Προέδρου
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΗΜΕΡΑΣ
• 12.30 – 14.00μμ Διαγωνισμός καλλιτεχνικών παρουσιάσεων γλυπτών εκθεμάτων από βούτυρο , ζύμη , ζάχαρη ,σοκολάτα και γαμήλιες τούρτες.
(Διαγωνισμός σε έτοιμα εκθέματα από επαγγελματίες ξενοδοχείων εστιατορίων , ζαχαροπλαστείων, σχολές γαστρονομίας και από σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή)
(Τα εκθέματα κρίνονται χωριστά για κάθε κατηγορία θεμάτων και χωριστά για επαγγελματίες και σπουδαστές και σχολές)
Ώρες προσκόμισης εκθεμάτων 11.45πμ -12.45μμ
Κατηγορίες σε Ελεύθερα θέματα εκθεμάτων
1. Καλλιτεχνική παρουσίαση έτοιμης επεξεργασμένης σοκολάτας
2. Καλλιτεχνική παρουσίαση έτοιμης επεξεργασμένης ζάχαρης ( καραμέλα )
3. Καλλιτεχνική παρουσίαση επεξεργασμένου έτοιμου βουτύρου (μαργαρίνη – παραφίνη )
4. Καλλιτεχνική παρουσίαση επεξεργασμένης , έτοιμης διακοσμητικής νεκρής ζύμης
5. Καλλιτεχνική παρουσίαση έτοιμης γαμήλιας τούρτας.
6. Καλλιτεχνική παρουσίαση έτοιμης επεξεργασμένης ζάχαρης σε δραγάτι
• 14:00-16:00 Ζωντανός διαγωνισμός σε σκάλισμα λαχανικών/φρούτων και τυρού από επαγγελματίες και σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή.
( θα διαγωνιστούν και θα κριθούν ξεχωριστά οι σπουδαστές από τους επαγγελματίες. Ο χρόνος διαγωνισμού για κάθε κατηγορία είναι 1 ώρα)
Σημ. Ο πρώτος νικητής από τους σπουδαστές θα γίνει junior member της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
14.00μμ-15.00μμ Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος σε συνεργασία με το μέλος μας κύριο Λεωνίδα Χάλαρη, παρουσιάζουν τη θεματική ενότητα "Παρουσίαση παρασκευή ψωμιών με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα"
  • 15.00μμ – 17.00μμ Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας σε συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων Νάξου παρουσιάζει το Ελληνικό Πρωινό από τη Νάξο (Kalimera Greek breakfast) σε προτάσεις του Executive Chef Δημήτρη Παπαδόπουλου
• 17.30 – 20.00μμ Παρουσίαση Κυκλαδίτικης Γαστρονομίας και προϊόντων
Ο σύλλογος μαζικής εστίασης Νάξου «Φιλοξένια» και η ένωση ξενοδόχων Νάξου σε συνεργασία με τα μέλη μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΑΛΑΡΗ, μέσα σε μια λαμπρή εκδήλωση , θα παρουσιάσουν τη Γαστρονομία των Κυκλάδων.
Θα πραγματοποιηθούν ζωντανές επιδείξεις παραδοσιακών παρασκευών με γευστικές δοκιμές και παρουσίαση ποικιλίας Κυκλαδίτικων προϊόντων.
Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς από τις Κυκλάδες


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΗΜΕΡΑΣ
• 11.30πμ – 12.30πμ Διαγωνισμός καλλιτεχνικών παρουσιάσεων γλυπτών εκθεμάτων από λαχανικά /φρούτα και τυρί.
( Διαγωνισμός σε έτοιμα εκθέματα από επαγγελματίες ξενοδοχείων , εστιατορίων , ζαχαροπλαστείων κλπ και από σπουδαστές σχολών. Θα διαγωνιστούν και θα κριθούν ξεχωριστά οι σπουδαστές από τους επαγγελματίες. )
1. Καλλιτεχνική παρουσίαση επεξεργασμένου έτοιμου τυρού
2. Καλλιτεχνική παρουσίαση έτοιμων επεξεργασμένων λαχανικών & φρούτων
• 12.30 – 17.30μμ ΠΑΛΕΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων θα προσκομίσουν και θα παρουσιάσουν προσωπικές τους δημιουργίες σε ατομικά πιάτα ή καλλιτεχνικές παρουσιάσεις (εκθέματα) σε αλμυρές ή γλυκές γεύσεις .
• 10:30πμ – 13.15μμ Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή γλυκού από επαγγελματίες και σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή
( θα διαγωνιστούν και θα κριθούν ξεχωριστά οι σπουδαστές από τους επαγγελματίες. Ο χρόνος διαγωνισμού για κάθε κατηγορία είναι 45 λεπτά)
Σημ. Ο πρώτος νικητής από τους σπουδαστές θα ανακηρυχθεί junior member της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
• 13:30-17:15 Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με θαλασσινά ή ψάρι από επαγγελματίες και σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή
( θα διαγωνιστούν και θα κριθούν ξεχωριστά οι σπουδαστές από τους επαγγελματίες. Ο χρόνος διαγωνισμού για κάθε κατηγορία είναι 45 λεπτά)
Σημ. Ο πρώτος νικητής από τους σπουδαστές θα ανακηρυχθεί junior member της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
12.00 – 14.00 PURE BERLIN - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος σε συνεργασία με τον κύριο Χάρη Χαραλαμπίδη, ιδιοκτήτη του Gastronomy Essentials LTD, παρουσιάζουν την παγκοσμίως φημισμένη ομάδα PURE BERLIN, σε μία επίδειξη της μαγειρικής του αύριο.
Η ομάδα εκπροσωπείται από τους:
Miles Watson: Founder/Head Chef
Sebastian Wussler: Founder/Presenting Pairings
Thomas Wussler: Media/Videograph/Potograph
Katharina Hesse: Assistant Culinary Team
14.00 - 16.00 Ζωντανές γλυκές και αλμυρές παιδικές δημιουργίες από τους μικρούς φίλους της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Ο ex. chef και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Βησσαρίωνας Παρθένης μαζί με την ομάδα του Ucook.gr θα παρουσιάσει αγαπημένες συνταγές και γεύσεις που θα σας εκπλήξουν. Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης θα είναι οι "αυριανοί" μας αρχιμάγειρες, οι οποίοι μαζί με τον Βησσαρίωνα θα παρασκευάσουν τις συνταγές με σκοπό να ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8 – 10 ετών και ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 11 - 14 ετών
16.30 - 17.30 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!
(Οι φίλοι μας , ΑΜΕΑ σε γαστρονομικές δημιουργίες , μαζί με γνωστούς σεφ της λέσχης Αρχιμαγείρων)


ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ WACS ( Με προδιαγραφές wacs )*
• 09.30 – 12.30μμ GLOBAL CHEFS CHALLENGE
Προκριματικός διαγωνισμός για τους τελικούς στο παγκόσμιο συνέδριο της wacs στη Νορβηγία το 2014 ,
• ( ο νικητής θα αγωνισθεί σε προκριματικό γύρο τον Οκτώβριο του 2013 στην Ιταλία )
• 12.45μμ – 14.45μμ GLOBAL PASTRY CHEFS CHALLENGE
Προκριματικός διαγωνισμός για τους τελικούς στο παγκόσμιο συνέδριο της wacs στη Νορβηγία το 2014
• ( ο νικητής θα αγωνισθεί σε προκριματικό γύρο τον Οκτώβριο του 2013 στην Ιταλία )
• 15:30μμ – 18:30μμ HANS BUESCHKENS YOUNG CHEFS CHALLENGE
Προκριματικός διαγωνισμός για τους τελικούς στο παγκόσμιο συνέδριο της wacs στη Νορβηγία το 2014
• ( ο νικητής θα αγωνισθεί σε προκριματικό γύρο τον Οκτώβριο του 2013 στην Ιταλία )
ΣΗΜ. λεπτομέρειες για αυτές τις κατηγορίες μπορείτε να έχετε από τα γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος κρατά το δικαίωμα αλλαγής της χρονικής διάρκειας του διαγωνισμού
*Οι προδιαγραφές να ζητηθούν στην γραμματεία της Ομοσπονδίας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
• 11:00-13:00 KIDS COOKING CLUB-ΣΧΟΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο Executive Chef και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Κυριάκος Μελάς και οι μικροί chef του Kids Cooking Club, της πρώτης επίσημης Σχολής Μαγειρικής για Παιδιά στην Ελλάδα, παρουσιάζουν μοναδικές συνταγές και μαγειρεύουν συνδυάζοντας την υπέρτατη χαρά με τη γνώση «τρώμε σωστά - τρώμε υγιεινά». Το αυθεντικό πρόγραμμα του κατάλληλα σχεδιασμένο για την μαγειρική εκπαίδευση και διατροφική αγωγή των «ανερχόμενων» chef, προάγει τη γαστριμαργική παιδεία στην Ελλάδα.
• 12.00 – 13.30μμ ΟΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΕΩΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ
• ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΝΟΥ ΣΕ ΡΟΤΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΦ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ.
H κατηγορία αυτή είναι εκτός συναγωνισμού και θα δοθούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα. Θα παρουσιαστεί η γαστρονομία των χωρών που θα λάβουν μέρος με την υποχρέωση να έχουν δύο Ελληνικά προϊόντα στις συνταγές τους.
• 13.00 – 14.30 PURE BERLIN - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος σε συνεργασία με τον κύριο Χάρη Χαραλαμπίδη, ιδιοκτήτη του Gastronomy Essentials LTD, παρουσιάζουν την παγκοσμίως φημισμένη ομάδα PURE BERLIN, σε μία επίδειξη της σύγχρονης τάσης της ζαχαροπλαστικής τέχνης .
Η ομάδα εκπροσωπείται από τους:
Miles Watson: Founder/Head Chef
Sebastian Wussler: Founder/Presenting Pairings
Thomas Wussler: Media/Videograph/Potograph
Katharina Hesse: Assistant Culinary Team
• 15.00μμ – 16.00μμ Επίδειξη Μοναστηριακής μαγειρικής
(από τον Πατέρα Επιφάνιο Αρχιμάγειρα του Αγίου όρους και τον Executive Chef Δημήτρη Παπαδόπουλο από τη Νάξο ).
• 16.30μμ – 18.00μμ Ανοικτό σεμινάριο ΣΟΥΣΙ με δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης.
(παρουσίαση από τους γνωστούς σέφ, εξειδικευμένους στην Ιαπωνική κουζίνα και με συμμετοχή από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Επίσης θα γίνει επιλογή από το κοινό για τη συμμετοχή τους. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας όσον αφορά την πρακτική με μέγιστο αριθμό συμμετοχών τα 20 άτομα).

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
11.30π.μ. – 14.00μμ - WACS CONGRESS ATHENS 2016 
• Συνέντευξη τύπου σε ΜΜΕ με συμμετοχή του προεδρείου της WACS , της οργανώτριας εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ , όλων των θεσμικών φορέων , επιχειρήσεων , Λεσχών Αρχιμαγείρων ΟΑΕ & μελών , εκπαιδευτηρίων κλπ.
• 1η Προσυνεδριακή συνάντηση με θέμα την ενημέρωση του προγράμματος του Συνεδρίου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων , WACS ATHENS 2016 )
• 17.00- 19.00μμ Απονομές , Βραβεύσεις και τελετή λήξης
Οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς θα πρέπει να έχουν διαβάσει καλά τους κανονισμούς πριν δηλώσουν συμμετοχή.
Η Οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού διατηρεί το δικαίωμα αλλαγών στο πρόγραμμα , εφ' όσον αυτές κριθούν αναγκαίες για την καλύτερη διεξαγωγή του διαγωνισμού.
Επιτροπή εκδηλώσεων και διαγωνισμών Πανελληνίου Κέντρου Γαστρονομίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: