Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗ: “ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΓΙΑ THN ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ: “ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΓΙΑ THN
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ημερομηνία διεξαγωγής: 4/2/13 έως 9/2/13
ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 14:OO-20:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/2/13
14.00 15.00
Θρεπτική αξία της παραδοσιακής διατροφής στην Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα. (Δρίτσας)
15.00-
16.00
Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων εστίασης (Δρίτσας)
16.15-17.15
Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων εστίασης (Δρίτσας)
17.15-
18.15
Γαστρονομική σημασία και ποιότητα των παραδοσιακών συνταγών στην  Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα. (Δρίτσας)
18.15
19.15
Οι σύγχρονες μέθοδοι μαγειρικής στην παρασκευή των παραδοσιακών συνταγών - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,  (Μουζάκης)
19.15
20.15
Καταγραφή και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών - Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες συνταγές,  (Μουζάκης)
 ΤΡΙΤΗ 5/2/13
14.00-
15.00
Καταγραφή και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών - Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες συνταγές.  (Μουζάκης)
15.00
16.00
Καταγραφή και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών - Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες συνταγές (Μουζάκης)
16.15
17.15
Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν - Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός - Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων (Κολύρης)
17.15
18.15
Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν - Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός - Βιολογικά Προϊόντα, Τουρισμός, και «Ζακυνθινό Σύμφωνο Ποιότητας. (Κολύρης)
18.15
19.15
Επιχειρηματικότητα και καινοτομία - Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα . (Κολύρης)

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/2/13
14.00-15.00
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης (Μαυρόπουλος)
15.00
16.00
Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα - Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία. (Μαυρόπουλος)
16.15
17.15
Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα - Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία. (Μαυρόπουλος)
17.15
18.15
Μετασυλλεκτική μεταχείριση και συντήρηση των προϊόντων της παραδοσιακής διατροφής. (Μπάκα)
18.15
19.15
Μετασυλλεκτική μεταχείριση και συντήρηση των προϊόντων της παραδοσιακής διατροφής. (Μπάκα)
19.15
20.15
Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της παραδοσιακής διατροφής. (Μπάκα)
  
 ΠΕΜΠΤΗ 7/2/13
14.00
15.00
Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της παραδοσιακής διατροφής. (Μπάκα)
15.00
16.00
Η σημασία του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σαν στοιχείο πιστοποίησης στην προβολή των υπηρεσιών των χώρων εστίασης,  (Μινώτου)

16.15
17.15
Η αγροτική παράδοση στην Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα - Σύνδεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τη διατροφή των κατοίκων. (Μινώτου)
17.15
18.15
Η αγροτική παράδοση στην Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα - Σύνδεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τη διατροφή των κατοίκων. (Μινώτου)
18.15
19.15
Ο ρόλος των χώρων εστίασης στην τοπική ανάπτυξη και στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος (Μινώτου)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2/13
14.00-15.00
Η αγροτική παράδοση στη Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα - Σύνδεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τη διατροφή των κατοίκων (Μινώτου)
15.05
16.00
Ο αγροτουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης. (Μαρτίνης)
16.15
17.15
Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο χώρο εστίασης και διατροφής, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης - Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών.(Χατβατζάρας)
17.15
18.15
Διενέργεια τεστ για την απόκτηση του πιστοποιητικού γνώσεων . (Βιτωράτος)

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/2/13

14.00
18.00
Διενέργεια συζητήσεων, κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων (συνολικά 4 διδακτικές ώρες). (Βιτωράτος - Μαρτίνης)
19.15-20.15
Απονομή σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» και κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου. (Βιτωράτος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: