Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο chef Κωνσταντίνος Μουζάκης είναι εδώ για να μας αποκαλύψει μέσα από τις γεύσεις του,στο all4food.gr


LoukoumadesΟ chef   Κωνσταντίνος  Μουζάκης είναι εδώ για να μας αποκαλύψει μέσα από τις γεύσεις του, τα μυστικά της παράδοσης να συνδυάζονται περίφημα με συνταγές του σήμερα και το αποτέλεσμα να είναι απλά μοναδικό...

Με αγνά και φρέσκα υλικά και μόνο, χωρίς σκόνες, συντηρητικά,Ε και άλλες προσμίξεις στο «Παραδοσιακό»  απολαμβάνετε καθημερινά ολόφρεσκες δημιουργίες!
Ο chef μας χαρίζει μια από τις πολύτιμες συνταγές του για να την απολαύσουμε..! Ευχαριστούμε πολύ!
ΥΛΙΚΑ : 300 γραμμάρια σοκολάτα , 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος , σκόνη κακάο για πασπάλισμα , λάδι για τηγάνισμα , αλεύρι για πασπάλισμα
 ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ : 250 γραμμάρια αλεύρι , 1 κουταλάκι σούπας κόρν φλάουερ , 1 κουταλάκι σούπας λάδι , 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι , 1 αβγό , 225 ml  μπύρα ,  2 ασπράδια αβγών , 1 κουταλάκι σούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέσα σε μπόλ. Βάζετε μισή κατσαρόλα νερό. Την απομακρύνετε από τη φωτιά και τοποθετείτε το μπολ πάνω της και πάνω απο το νερό. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει αργά και στην συνέχεια απομακρύνετε το μπολ απο την κατσαρόλα. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα, μέχρι σημείο βρασμού,την αδειάζεται στη σοκολάτα και χτυπάτε μέχρι να πάρει ομοιόμορφη υφή. Ξεκολλάτε το μείγμα από τα πλαϊνά του μπολ, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να δέσει.Μόλις η κρέμα δέσει,τη βάζετε σε ένα κορνέ και σχηματίζετε,πάνω σε μια λαδόκολλα,48 μικρές μπάλες ,μην ανησυχήσετε εάν οι μπάλες δεν είναι ακριβώς στρογγυλές. Κατόπιν τις βάζετε στο ψυγείο και τις αφήνετε να παγώσουν και να γίνουν σκληρές. Μετά τις πλάθετε με τα χέρια,για να διορθωθεί το σχήμα τους και να γίνουν ομοιόμορφες,χρησιμοποιώντας σκόνη κακάου,ώστε να μη σας κολλούν πολύ στα χέρια σας. Στη συνέχεια παγώνετε τις μπάλες στην κατάψυξη για να στερεοποιηθούν. (αν έχεται χρόνο τις μπάλες σοκολάτες φτιάξτε τις μια μέρα πριν και να μπούν στην κατάψυξη θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα)
Για το κουρκούτι ανακατεύετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι μαζί με το κορν φλαουερ και στο κέντρο κάνετε μια λακούβα. Ρίχνετε μέσα το λάδι,το αλάτι,τα αβγά και ανακατεύετε καλά να ενωθούντα υλικά. Μόλις σχηματιστεί μαλακή ζύμη τότε προσθέτετε λίγη λίγη την μπύρα ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Εξακολουθείτε να δουλεύετε την ζύμη μέχρι να γίνει λεία και απαλή.Ρίχνετε το λάδι μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνετε να ζεσταθεί στους 200C. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και ρίχνετε την ζάχαρη,ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Κατόπιν αδειάζεται τη μαρέγκα στο κουρκούτι και ανακατεύετε ελαφρά. Βγάζετε απο την κατάψυξη κάθε φορά 2-3 μπάλες και τις αλευρώνετε. Με την βοήθεια λαβίδας τις βυθίζετε μέσα στο κουρκούτι και κατευθείαν τις ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τις τηγανίζετε για 3-5 λεπτά. Καλό είναι να αποφεύγετε να τηγανίζετε πολλές μαζί κάθε φορά γιατί έτσι η θερμοκρασία που έχει το λάδι θα μειώνεται. Βγάζετε αμέσως τους έτοιμους λουκουμάδες και τους αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν από το λάδι. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και τους υπόλοιπους λουκουμάδες. Πασπαλίζετε τους λουκουμάδες με λίγη σκόνη κακάου πριν τους σερβίρετε ζεστούς...........

Δεν υπάρχουν σχόλια: