Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΕΛΑΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ..


ΕΙΜΑΣΤΕ 7 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ....

ΕΓΩ ΕΤΟΙΜΑΣΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΕΛΑΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ...ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ....
ΟΡΙΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΠΛΗ ΦΡΕΣΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΓΕΙΙΝΑ........



ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια αλεύρι άσπρο
2 τεμάχια αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
50 γραμμάρια σπανάκι
και αλεύρι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πέρνουμε το σπανάκι και το καθαρίζουμε καλά, το πλένουμε πάρα πολύ καλά και το βάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ και το λιώνουμε πολύ καλά.
Μετά ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μαζί και το σπανάκι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο πράσινο ζυμάρι. το τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο για 30 με 40 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και βάζουμε το ζυμάρι μας, και με έναν πλάστη που έχουμε, αρχίζουμε και το ανοίγουμε σε επίπεδο 2 χιλιοστών περίπου ανάλογα με την αρέσκειά μας......
Με ένα κουτ πατ χριστουγεννιάτικο έλατο το πατάμε από πάνω το ζυμάρι και σχηματίζεται ομοιόμορφα το ζυμάρι μας σε χριστουγεννιάτικο έλατο , συνεχίζοντας έτσι και πάλι μέχρι να τελειώσουμε το ζυμάρι μας.
Το βγάζουμε με προσοχή και το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα αφήνοντας τα 2 με 3 μέρες να στεγνώσουν καλά!!!!!!!!!!!!!!
Μετά Πέρνουμε μία κατσαρόλα με νερό μπόλικο βάζοντας λίγο αλάτι και το τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας και ανάβουμε το μάτι να αρχίζει να πέρνει βράσει, μόλις δούμε ότι το νερό είναι καυτό ρίχνουμε μέσα τα χριστουγεννιάτικα έλατα να βράσουν μέχρι 8 λεπτά περίπου θα το δείτε εσείς!!!!!!!!!!!
Τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στο πιάτο μας.
Προαιρετικά τέλος τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε ρίχνωντας τα πάλι μέσα ρίχνοντας λίγο ελειόλαδο να τσιγαριστούν.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε και μια σάλτσα να ρίξουμε από πάνω και τριμμένο τυρί.

Καλά Χριστούγεννα

Δεν υπάρχουν σχόλια: