Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΣΠΡΙΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ

 
Όλοι άνθρωποι στον κόσμο αγαπάνε και ζούνε με το πρωινό, με το γεύμα και με το δείπνο, η Ελλάδα έχει αυτό το πλεονέκτημα περισσότερο διότι εκτός ότι είμαστε μια χώρα που έχουμε μεγάλη ποικιλία ειδών διατροφής, εκτός ότι είμαστε μια χώρα που έχουμε μεγάλη ποικιλία γευστικής γαστρονομίας , είμαστε χώρα που έχουμε και την μεσογειακή κουζίνα, που έχει μεγάλη τοπική γαστρονομία και αυτό είναι το πλεονέκτημα μας στο οποίο μέχρι εχθές δεν το ασχοληθήκαμε  σαν χώρα, σαν Έλληνες να προωθήσουμε τα Ελληνικά προϊόντα μας.
Πόσοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα για τον ήλιο, για την θάλασσα, για την διασκέδαση για τον πολιτισμό μας?? 
Αλλά και πόσοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα για να δοκιμάσουν την κουζίνα μας....το πρωινό μας.

Εγώ προσωπικά επειδή ασχολούμαι και με τον τουρισμό όχι σαν ξενοδόχος ούτε σαν εστιάτορας αλλά ούτε σαν μπαρ αλλά σε αρτοζαχαροπλαστική με μικρογεύματα στην Αθήνα και η έδρα μου είναι στο κεντρικό σημείο της πόλης της Αθήνας, το καλοκαίρι περάσανε πάρα πολύ τουρίστες από όλο τον κόσμο π.χ από Αμερική, από Αυστραλία, από Ιαπωνία, από Κίνα, από λατινική Αμερική, από όλοι την Ευρώπη κάνοντας διακοπές στην Αθήνα.
Εκτός από τουρίστες που έρχονται στην Αθήνα και διαμένουν σε ξενοδοχεία κάποιας κατηγορίας, έχουμε τουρίστες λίγων ημερών για συνέδρια κλπ.

Τώρα η δικιά μου εμπειρία σε όλο αυτό το θέμα είναι ότι οι τουρίστες θέλουν να μάθουν την Ελληνική κουζίνα, το Ελληνικό πρωινό, την Ελληνική νοοτροπία και ρωτάνε ή ακόμη γνωρίζουν από διάφορα έντυπα και βασικά θέλουν να τα δοκιμάσουν, να γνωρίσουν τις γεύσεις της Ελληνικής γαστρονομίας.

Ρωτάνε οι τουρίστες : Θέλουμε να δοκιμάσουμε Ελληνικό πρωινό... το οποίο δεν θέλουμε να έχει σχέσει με το πρωινό της χώρας μας...δηλαδή.Θέλουμε να δοκιμάσουμε 

1.  Ελληνικό καφέ ή τσάι βουνού ή χαμομήλι ή φασκόμηλο ή φραπέ κλπ
2. κουλουράκια σμυρναίικο, βανίλιας, μαστίχας, λεμονιού, ή ότι βγάζει το τοπικό σας μέρος παξιμάδι κλπ
3. πίτες διάφορες π.χ τυρόπιτες,σπανακόπιτες, κρεατόπιτες, μακαρονόπιτες, πατατόπιτες, χορτόπιτες, γαλατόπιτες κλπ
4. Γλυκά μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο, τσουρέκι, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, φοντάν διάφορα ανάλογα με την περιοχή, κανταΐφι, γλυκό του κουταλιού, παστέλι, μαντολάτο,μαρμελάδεςδιάφορες και ανάλογα με την περιοχή έχουν και την ανάλογη ζήτηση...(σε εμένα μου ζήτησαν φοντάν Λήμνου με μαστίχα Χίου και σοκολάτα με αμύγδαλο)
5. Ψωμιά διάφορα χωριάτικο στα ξύλα, ψωμί άσπρο, ψωμί κίτρινο και ότι υπάρχει ψωμί φρέσκο και ζεστό από τον φούρνο της γειτονίας, ακόμη θέλουν να δοκιμάσουν σταφιδόψωμα, ελιόψωμα, τυρόψωμα κλπ  ή κουλούρι Θεσσαλονίκης
6. Τέλος η ζήτηση από τους τουρίστες είναι μόνο Ελληνικά προϊόντα, φέτα, κασέρι ελιές κλπ τα οποία θα τα βρούμε στις τοπικές περιοχές της Ελλάδος.

Αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα θέλουν να δοκιμάσουν 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Εμείς εδώ οι παρευρισκόμενοι που πιστεύω όλοι θα έχουμε ταξιδέψει σε κάποια χώρα στο εξωτερικό ΤΙ ζητάμε στο πρωινό, Ελληνικό καφέ? ζητάμε να πάρουμε πρωινό διάφορες πίτες ή τυρόπιτα η κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ακόμη να έχουμε στο πρωινό γλυκό του κουταλιού ή ακόμη να έχουμε γλυκά μπακλαβά κλπ.
Ρωτάμε ή μαθαίνουμε  τι πρωινό παράγει και είναι βασικό σε κάθε οικογένεια στην χώρα τους αυτό προτιμάμε, αυτό δοκιμάζουμε, αυτό παίρνουμε και τρώμε και ερχόμαστε μετά στην Ελλάδα και λέμε στους φίλους μας πήγα στην ΑΥΣΤΡΊΑ και ήπια καφέ καπουτσίνο και έφαγα σαχερτόρτε με μαρμελάδα και σοκολάτα μέσα και ήταν τέλειο, 

Το ίδιο γίνεται και με τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα ζητάνε να δοκιμάσουν 
ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΡΩΙΝΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ


 «Σε όλον τον κόσμο γίνεται µια στροφή προς την υγιεινή διατροφή και το ελαιόλαδο, η ντομάτα , το ξινόγαλο και τα ελληνικά τυριά  µαζί µε το μέλι είναι πολύ πιο θρεπτικά και υγιεινά »


Ευχαριστώ πολύ με εκτίμηση Μουζάκης Κωνσταντίνος,
 
Και εμείς οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ,Τρώμε όσπρια απο την Κίνα και ρεβύθια μεξικάνικα!
Στην Ελλάδα το ντουλάπι της νοικουράς έχει εισαγόμενα κατά βάση προϊόντα,καθώς η ελληνική παραγωγή έχει σχεδόν εξαφανιστεί.!
Οπως δημοσιεύει σήμερα το ΕΘΝΟΣ ,καταναλώνουμε φασόλια απο την Κίνα και τη Μαδαγασκάρη  ,ρεβύθια απο το Μεξικό ,τα αμύγδαλά μας είναι απο την Καλιφόρνια ,το κρέας απο την Ολλανδία ,οι πατάτες απο την Αίγυπτο ,τα λεμόνια απο την Αργεντινή.
Το μεγαλύτερο έλλειμμα στη χώρα μας εντοπίζεται στα όσπρια, τα οποία και εισάγουμε απο εξωτικές χώρες
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
 
 ΥΓ.Αυτό που συνέβει στην Ελλάδα δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο...Ντρέπομαι σαν Έλληνας να διαβάζω ότι το Ελληνικό νοικοκυριό αγοράζει φασόλια απο Κίνα, ρεβύθια απο Μέξικο κλπ,
 
λες και η ΕΛΛΑΔΑ δεν παράγει!!!!! 
 
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: