Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Υλικά

1 μεγάλο αβοκάντο
χυμό ενός μοσχολέμονου ( λαιμ )
225γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
115γρ. τοματίνια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια , κομμένα σε λεπτές φέτες
½ αγγούρι
50γρ. ραπανάκια ψιλοκομμένα

Για το ντρέσσινγκ

115γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
45mlγάλα
10mlμουστάρδα
2,5mlξύδι από λευκό κρασί
πιπέρι καγιέν
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση , αφαιρούμε το κουκούτσι και την φλούδα . Κόβουμε την σάρκα σε φέτες , την τοποθετούμε σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με τον χυμό από το μοσχολέμονο .
Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ .
Κόβουμε τα τοματίνια στην μέση , τα ρίχνουμε στο μπολ με το σπανάκι και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα κομμένα σε φέτες ραπανάκια
Για να φτιάξουμε το ντρέσσινγκ , βάζουμε το τυρί , το γάλα , τη μουστάρδα , το ξύδι , μια πρέζα πιπέρι καγιέν , αλάτι και πιπέρι σε ένα μπλέντερ . Κτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά . Αν θέλουμε να κάνουμε ποιο αραιό το ντρέσσινγκ προσθέτουμε λίγο γάλα .
Τοποθετούμε τις φέτες αβοκάντο μαζί με την σαλάτα σπανάκι σε μια σαλατιέρα . Σερβίρουμε την ντρέσσινγκ ξεχωριστά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: