Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑ



300 ml
ΥΛΙΚΑ
Γάλα
75 gσοκολάτα κουβερτούρα
λίγη βανίλια
100 gΖάχαρη
100 gΒούτυρο
150 gΑλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκούΜπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπαςΚακάο σε σκόνη
 Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
 Για τη σάλτσα:
3 κουταλιέςΚακάο σε σκόνη
50 gΜαύρη ζάχαρη
300 mlζεστό νερό
 βούτυρο για το στρώσιμο 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα ταψί το περνάμε με λιωμένο βούτυρο . Σε μια κατσαρόλα μικρή τοποθετούμε μέσα το γάλα, σπάζοντας μέσα κομματάκια σοκολάτας και τα τοποθετούμε μέσα στο γάλα. Λιώνουμε τη σοκολάτα, ενώ ανακατεύοντας απαλά το γάλα με την σοκολάτα και στο τέλος τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Προσθέστε το άρωμα βανίλιας. Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα την ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν πολύ και τέλος προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτα και γάλα και τα ανακατεύουμε καλά και τέλος  προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο μέσα στο μείγμα με το γάλα και την σοκολάτα  δίνουν το καλύτερο γάλα σοκολάτα και χτύπησαν με ένα μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει. Το τοποθετούμε μέσα στο ταψί- φόρμα και περιμένουμε να φτιάξουμε την σάλτσα.
Εκτέλεση για την σάλτσα.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κακάο και την ζάχαρη, προσθέτοντας και ανακατεύοντας με μια κουτάλα ξύλινη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη.
ΠΡΟΣΟΧΗ  Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη, αλλά μην ανακατεύετε. 
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180C.
Όσο το ψήνουμε και 5 λεπτά πριν το βγάλουμε θα ακουμπήσουμε την κορυφή και θα δούμε ότι είναι ξηρό και ελαφρώς θα το πιέσουμε προς τα μέσα και θα επιστρέψει...ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: