Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΣΑΛΑΤΑ (Κέρκυρα)

Υλικά για μια σαλατιέρα

4-5 μεγάλα πορτοκάλια ζουμερά
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι,κοκκινοπίπερο

Ετοιμασία

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από το φλούδι τους κόβοντάς τα βαθιά να φανεί η σάρκα τους. Μετά τα κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε μπολ. Σκορπάμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τα περιχύνουμε με λεμόνι και λάδι και με μπόλικο αλάτι και κ κοκκινοπίπερο. Απλή πλην πεντανόστιμη.

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΡΥΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΛΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙ ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟΥΤΗ Η ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΑΠΡΙΚΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: