Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ

Υλικά 
 
Για το παντεσπάνι 
 
100γρ αλεύρι

120γρ ζάχαρη

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

3 κουταλιές σκόνη κακάο άγλυκη

5 αυγά

Για τη γέμιση

1 κούπα γάλα

150γρ βούτυρο

100γρ άχνη

200γρ κουβερτούρα

2 κρόκους αυγού

3 κουταλιές σούπας ρούμι

EKTEΛΕΣΗ

Για το παντεσπάνι

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 12-14 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη, αφαιρούμε την προηγούμενη λαδόκολλα και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.

Για τη γέμιση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε τους κρόκους και το γάλα.
Σε σιγανή φωτιά ψήνουμε και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να το μίγμα να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και στο μεταξύ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ανακατεύουμε την κρέμα αυτή με τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ρούμι.
Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας στο παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά.
Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε το ρολό από έξω και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές που να θυμίζουν κορμό δέντρου. Πασπαλίζουμε με λίγη ζαχαρη αχνη!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: