Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Χήνα μέ κάστανα



Για 6-8 άτομα:
1 χήνα γύρω στά
2&1/2 κιλά
1 κιλό κάστανα
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι.
Ξεφλουδίζετε τά κάστανα. Βάζετε σέ κατσαρόλα νερό νά κάψη κα’ι ρίχνετε τά φύλλα τής δάφνης. Μόλις πάρη βράση, ρίχνετε τά κάστανα νά μισοβράσουν (περίπου 25 λεπτά). Στό μεταξύ, βγάζετε τά εντόσθια τής χήνας, τήν καψαλίζετε κα’ι τήν πλένετε μέ καφτό νερό. Τήν άλατοπιπερώνετε. Τήν γεμίζετε μέ τά κάστανα, πού άλατοπιπερώνετε ελαφρά κα’ι τήν ράβετε μέ λευκό σπάγγο. Τήν τοποθετείτε σέ άβουτύρωτο ταψί κα’ι τήν ψήνετε περίπου 2&1/2 ώρες σέ μέτριο φούρνο. Πότε – πότε, προσθέτετε άπό 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό κα’ι περιβρέχετε μέ τή σάλτσα. Στό τέλος πρέπει νά είναι ροδο-ψημένη κα’ι τήν σερβίρετε σέ πιατέλα. Τή σάλτσα τήν σερβίρετε χωριστά σέ σαλτσιέρα, άφού τής αφαιρέσετε τό πολύ λίπος. Άν είναι πολλή, τήν φυλάτε κα’ι τήν χρησιμοποιείτε γιά κάτι άλλο.

1 σχόλιο:

Elpiniki είπε...

Καλη Χρονια! Μακαρι το 2012 να ειναι γεματο υγεια, αγαπη και ευτυχισμενες στιγμες!