Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη λευκή τούρτα

ΥΛΙΚΑ
 
300 γραμ. σαβουαγιάρ
1 κουτί κρέμα Έκα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουτί γάλα εβαπορέ άγλυκο
12 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
8 κουταλιές κοφτές κόρν φλάουρ
4 χαρτάκια βανίλιας
1/2 φλυτζάνι τσαγιού λικέρ της
αρεσκείας σας.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Ξεκολλάτε τά σαβουαγιάρ καί στρώνετε τά μισά σέ γυάλινη πιατέλα. Τά ραντίζετε μέ τό μιοό ποτό. Ανοίγετε τό κουτί τό γάλα κα’ι τό ρίχνετε σέ ανάλογη κατσαρολίτσα. Ρίχνετε κα’ι ένα κουτί νερό και τ’ις 12 κουταλιές τή ζάχαρη. Βάζετε στή φωτιά νά κάψη τό γάλα καί ανακατεύετε νά διαλυθή ή ζάχαρη. Βάζετε στο κουτ’ι τού γάλακτος νερό μέχρι τή μέση, ρίχνετε μέσα τις 8 κουταλιές κόρν φλάουρ κα’ι ανακατεύετε νά διαλυθή τελείως. Τό ρίχνετε στό καφτό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέ ξύλινο κουτάλι ή σύρμα τών αυγών. Εξακολουθείτε ν’ ανακατεύετε μέχρις ότου πήξη ή κρέμα κα’ι γίνη λεία. Τραβάτε άπό τή φωτιά κα’ι ρίχνετε τά δύο χαρτάκια βανίλιας. Παίρνετε μέ ένα κουτάλι καφτή κρέμα κα’ι ρίχνετε επάνω στά σαβουαγιάρ, ώστε νά σκεπασθούν όλα μέ ένα παχύ στρώμα κρέμας. Επάνω στήν κρέμα στρώνετε τά υπόλοιπα σαβουαγιάρ κα’ι τά ραντίζετε μέ τό υπόλοιπο λικέρ. Ρίχνετε πάλι μέ κουτάλι λίγη-λίγη κρέμα κα’ι σκεπάζετε τά σαβουαγιάρ. Αφήνετε νά κρυώση ή κρέμα κα’ι βάζετε τήν πιατέλα στό ψυγείο. Στό μεταξύ, ανοίγετε τό κουτ’ι τής Έκα κα’ι τό αδειάζετε σέ έμαγιέ, πήλινη ή πυρέξ σουπιερίτσα. Περνάτε τήν άχνη άπό τρυπητό. Αρχίζετε νά χτυπάτε τήν κρέμα μέ ρόδες αυγών ή σύρμα αυγών ή μίξερ ή πηρού νι βαρύ κα’ι προσθέτετε λίγη – λίγη τή ζάχαρη άχνη. Εξακολουθείτε νά χτυπάτε έπ’ι 20 λεπτά μέχρις ότου γίνη αφράτη κα’ι δ ιπλασιασθή σέ όγκο (καλύτερα χτυπιέται σέ μίξερ Μπράουν). Στό τέλος ρίχνετε καί τις βανίλιες κα’ι βάζετε γιά καμμιά ώρα τήν κρέμα στό ψυγείο. Βγάζετε τήν πιατέλα μέ τήν τούρτα άπό τό ψυγείο κα’ι τήν Έκα κα’ι στρώνετε τή μισή Έκα επάνω στήν τούρτα, προσέχοντας νά έχη παντού τό ‘ίδιο πάχος. Τήν άλλη μισή, τή βάζετε σέ σακκουλίτσα μέ χωνάκι (κορνέ) κα’ι γαρνίρετε τήν τούρτα σας, σχεδιάζοντας στήν επιφάνεια της ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο. Γιά στολίδια τού δένδρου βάζετε κερασάκια γλυκό κα’ι άν ϋπάρχη ελεύθερος χώρος, σχεδιάζετε (πάντοτε μέ τό κορνέ) μερικά μικρά άστρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: