Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Κουραμπιέδες Ηπειρώτικοι


υλικά
Κύρια Υλικά 
  • Βούτυρο, 1 κιλ.
  • Βανίλια, 2 τμχ.
  • Αυγό, 2 τμχ., οι κρόκοι τους
  • Μπέικιν πάουντερ, 1 τμχ.
  • Κονιάκ, 1 φλιτζάνι/-α του καφέ
  • Ζάχαρη άσπρη, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Αμύγδαλα, 500 γρ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κιλ.
  • Ζάχαρη άχνη, 2 ½ κιλ., για πασπάλισμα
 Εκτέλεση
Χτυπάμε για 45 λεπτά το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζαχαρη άχνη, το κονιάκ, τους κρόκους, τις βανίλιες, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη. Την πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο φούρνο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: