Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
180 γρ. σοκοπάστα 180 γρ. βούτυρο Lurpak 180 γρ. αμύγδαλο σκόνη 180 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αυγά 100 γρ. αλεύρι 30 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ 4-5 μικρά μήλα 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα . Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη σοκοπάστα, το αλεύρι και το κονιάκ ανακατεύοντας καλά με μια πλαστική κουτάλα. Σε ένα ταψί ή φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 24 εκ. αδειάζουμε το μείγμα. Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα, τα κόβουμε στα 2, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες τις οποίες τοποθετούμε στην επιφάνεια του γλυκού. Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: