Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


Συστατικά:
250 γραμ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 / 2 φλιτζάνι νερό
1 μικρό ποτήρι του λικερ με κονιάκ
1 κρόκο αυγού
50 γραμ. ζάχαρης
1 κιλό αλεύρι (περίπου)
Ενα και μισο φλιτζάνι με τριμμένα αμύγδαλα
1 κουταλακι του γλυκου μπεικινγκ παουντερ
1 / 2 κουταλακι του γλυκου μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 / 2 κουταλακι του γλυκου γαρύφαλλο τριμμένο

Μέθοδος:

Αναμιγνύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε μίξερ μεχρι να αναμιχθουν καλα. Προσθέστε το κρόκο αυγού, το λάδι, το νερό και κονιάκ και δυο μεγάλες κουταλιες αλεύρι , ανάμειχτε το μιγμα καλα και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ μαζι με τα αμύγδαλα και το αλεύρι, το μπεικινγκ παουντερ, μοσχοκάρυδο και το γαρρυφαλο. Ζυμώνετε μέχρι να δεση ζυμη. Φτιαχτε τους κουραμπιέδες σε ωοειδές (που είναι το παραδοσιακό σχήμα) ή σε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε. Ψήστε σε μέτριο φούρνο μέχρι 180 βαθμους. Οταν ψηθουν οι κουραμπιεδες τους αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τους πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρι τοποθετώντας τους σε μεγάλη πιατέλα οπως και τα μελομακάρωνα. Όταν γεμιση η πιατέλα προσθέστε περισότερη ζάχαρη αχνη πανω απο την πυραμιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: