Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Τουλουμπάκια


Τα υλικά μας 
Για την ζύμη
120 gr. αλεύρι σκληρό
110 gr. βούτυρο
3 μέτρια αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 gr. νερό
Για το σιρόπι
600 gr. ζάχαρη
350 gr. νερό
2 κουταλιές μέλι
μερικές σταγόνες λεμόνι 
Για το τηγάνισμα
Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  
Ας δούμε πώς φτιάχνονται


Η ζύμη
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό,την ζάχαρη,το αλάτι,το βούτυρο και την τοποθετούμε στην φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα,μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.


Αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει 6'-7' λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύουμε μέχρι να αφομοιωθούν στην ζύμη,η ζύμη που θα προκύψει θα πρέπει να είναι λεία,σφιχτή και να μην κολλάει.


Αφήνουμε στην άκρη την ζύμη να κρυώσει και την βάζουμε σε κορνέ,χρησιμοποιούμε το στόμιο με τα δοντάκια το μεγάλο.
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι να κάψει και μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά.

Πιέζουμε και κάνουμε "κορδονάκια-μπαστουνάκια" 5 εκατοστών περίπου,κρατάμε το κορνέ με το αριστερό χέρι και με το δεξί κόβουμε την άκρη της ζύμης με μαχαίρι που βρέχουμε για να μήν κόλλάει η ζύμη.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.
Μέχρι να κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι,βράζουμε και όταν δέσει το κατεβάζουμε.
 Το σιρόπιασμα
Βουτάμε τα τουλουμπάκια στο καυτό σιρόπι,τα αφήνουμε ανακατεύοντας απαλά,για να τραβήξουν σιρόπι και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: