Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Ντολμαδάκια γιαουρτλού


Υλικά:
1/4 του κιλού Αμπελόφυλλα,
1 κούπα πλιγούρι,
2 μέτρια κρεμμύδια,
1/2 ματσάκι μαιτανό ψιλοκομμένο,
2 κουταλιές ντοματοπελτέ,
6 κουταλιές ελειόλαδο,
1/2 κούπα νερό,
δυόσμο,
Πάπρικα,
Αλάτι,
Πιπέρι.

Υλικά για την Γιαουρτλού:
Γιαούρτι,
σκόρδο,
αλάτι.

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό κι εκεί μέσα ζεματάμε τα αμπελόφυλλα λίγα-λίγα.Μόλις ζεματιστούν τα βγάζουμε αμέσωςαπο την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.Βάζουμε ελαιόλαδο σε ενα τηγάνι και εκεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε και το νερό και τα υπόλοιπα μυρωδικά-μπαχαρικά και ανακατεύουμε επίσης καλά.Αφήνουμε να δέσουν και να μαγειρευτούν ανακατεύοντας.Βάζουμε 2-3 αμπελόφυλλά στον πάτο της κατσαρόλας.Μοιράζουμε το μείγμα απο το τηγάνι στα αμπελόφυλλά που είναι μέσα στην κατσαρόλα,τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ενα πιάτο και προσθέτουμε μια κούπα βραστό νερό και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτή.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε στραγγιστό γιαούρτι με κοπανισμένο-πολτοποιημένο σκόρδο και ελάχιστο αλάτι.
Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια περιχύνοντας με την σως γιαουρτλού απο πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: