Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Γρανίτα εσπρέσο


Υλικά

3 φλιτζ. ζεστό νερό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. (400 ml) καφέ φίλτρου πολύ δυνατό

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το νερό, τον καφέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το μείγμα. Ρίχνουμε σε μεταλλικό μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Ανακατεύουμε με πιρούνι σπάζοντας τα κρυσταλλάκια και ξανακαταψύχουμε για άλλες 3 ώρες.

Σερβίρεται αντί για σορμπέ μετά το δείπνο και πριν από το επιδόρπιο, ως απογευματινό τρατάρισμα αντί για καφέ αλλά και στο πρωινό

Δεν υπάρχουν σχόλια: