Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Μπάμιες φούρνου με φέτα


Yλικά

για 4-6 άτομα
• 1 κιλό μπάμιες, καθαρισμένες και λιασμένες ή φουρνισμένες
• ¾ φλ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες
• 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, οι μισές περασμένες στο multi και οι μισές ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. ξίδι
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 350 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια, ή ξινομυζήθρα
• 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Τοποθετούμε τις μπάμιες σε πυρέξ. Ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξίδι, τον μαϊντανό, το λάδι, ½ φλιτζάνι ζεστό νερό ή όσο χρειάζεται να καλυφθούν. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη –αν χρειάζεται. Οι μπάμιες πρέπει να είναι μαλακές, αλλά να μη λιώνουν. Πασπαλίζουμε με το τυρί και τον δυόσμο και αφήνουμε το ταψί σε σβησμένο φούρνο για 15 λεπτά, για να μαλακώσει η φέτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: