Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

σαλάτα λάχανο (πικάντικη)



-½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
-3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
-2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ψιλές φέτες
-3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζ. του τσαγιού ξίδι
-λίγο ελαιόλαδο,αλάτι
-ελιές(για γαρνίρισμα)
Προετοιμασία
Σ’  ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Εάν δεν σας αρέσει το σκόρδο μπορείτε να το παραλείψετε. Προσθέτουμε το ξύδι ,1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό, αλάτι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε χωρίς τα υγρά της,προσθέτοντας ελαιόλαδο και μερικές ελιές για γαρνίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο έτσι όπως είναι χωρίς φυσικά το λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: