Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Σαλάτα με σπανάκι και κουκουνάρι


Συστατικά

  • Σπανάκι κοντό και τρυφερό σε μεγάλα κομμάτια
  • Ρόκα χονροκομμένη (προαιρετικά)
  • Λάδι
  • Ξύδι μπαλσάμικο
  • Κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • Παρμεζάνα σε φλούδες
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

  1. Χτυπώ σε μπολ το λάδι, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Συνήθως η αναλογία λάδι – ξύδι είναι 3 προς 1.. Εσείς ρυθμίστε το κατά τα γούστα σας. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο ξύδι.
  2. Ρίχνω μέσα στο μπολ το καλοπλυμένο και στεγνωμένο καλά σπανάκι και ανακατεύω καλά.
  3. Στην επιφάνεια ρίχνω την παρμεζάνα και το κουκουνάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: