Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙ...


ΥΛΙΚΑ:
για 16-18 τεμάχια

Για τη γέμιση:
200 γραμμ. ξερά φρούτα
100 ml μέλι
180 γραμμ. καρύδι, τριμμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη (αμυγδαλόπαστα):
250 γραμμ. αμύγδαλα, σε σκόνη
250 γραμμ. ζάχαρη άχνη
30 γραμμ. κακάο
60 ml χυμό πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά όλα τα υλικά.

Για τη ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό (κάπα) έως ότου αποκτήσουμε μια μαλακιά ζύμη. Ανοίγουμε με έναν πλάστη φύλλο πάχους 2½-3 χλστ. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε δίσκους διαμέτρου 9-10 εκ. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και τον διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. (Μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμη αμυγδαλόπαστα. Βρίσκουμε σε πακετάκια σε μεγάλα σουπερμάρκετ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: