Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Ρυζόγαλο με μαστίχα



Ρυζόγαλο με μαστίχα

Συστατικά συνταγής
4 φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Μια πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαστίχα σε σκόνη
Οδηγίες συνταγής
Βράζουμε το ρύζι σε δύο φλιτζάνια νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.
Βράζουμε 3 φλιτζάνια γάλα με το αλάτι και το ρύζι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, βράζοντας συνολικά για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε σιγά- σιγά στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη μαστίχα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει το ρυζόγαλο.
Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μπολ τα οποία τα βάζουμε σε βαθύ ταψί που το έχουμε γεμίσει με νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, μέχρι να καψαλιστεί η "πέτσα" του ρυζόγαλου. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
Διάρκεια: 40 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: