Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Τα ακριβότερα γλυκά στον κόσμο!


Το Frrozen Haute Chocolate, σύμφωνα με το Guinness World Records, είναι το πιο ακριβό επιδόρπιο στον κόσμο. Στοιχίζει 25.000 δολάρια και όχι μόνον παρασκευάζεται από σοκολάτα και φύλλα χρυσού, αλλά τρώγεται υποχρεωτικά και με χρυσό κουτάλι! Ο Stephen Bruce, ιδιοκτήτης του πασίγνωστου εστιατορίου του Manhattan, Serendipity 3, που σε συνεργασία με το διάσημο κοσμηματοπωλείο Euphoria New York, δημιούργησαν ένα γλυκό, το οποίο αποτελείται κατ' αρχήν από 28 είδη κόκκων κακάο, οι 14 από τους οποίους είναι οι ακριβότεροι και πιο εξωτικοί της υφηλίου. Το κακάο όμως είναι εμποτισμένο με 5 γραμμάρια φαγώσιμου χρυσού 23 καρατίων και σερβίρεται σε κρυστάλλινο κολωνάτο ποτήρι, η εξωτερική περίμετρος του οποίου περιλαμβάνει διάσπαρτα φύλλα χρυσού. Στη βάση του ποτηριού υπάρχει μια χρυσή αλυσίδα 18 καρατίων, διακοσμημένη με λευκά μικροσκοπικά διαμαντάκια. Στην κορυφή του σοκολατένιου γλυκού υπάρχει λευκή κρέμα, πάνω στην οποία έχουν πασπαλιστεί και άλλα φύλλα χρυσού. Το γλυκό τρώγεται επίσης με χρυσό κουτάλι, πάνω στο οποίο υπάρχουν διαμάντια στα χρώματα του λευκού και αυτού της σοκολάτας, τα οποία είναι και τα μόνα που αφαιρούνται και μπορούν να μεταφερθούν, εάν ο πελάτης θελήσει να αγοράσει! Λέμε τώρα…..!

" THE FORTRESS AQUAMARINE " 
Στο γλυκό αυτό υπάρχει μια πολύτιμη πέτρα ακουαμαρίνα 80 καρατίων, που αναπαύεται πάνω σε έναν λεπτό σκελετό από σοκολάτα, η οποία σχηματίζει την φιγούρα ενός τοπικού ψαρά, σήμα κατατεθέν ενός εξωτικού θέρετρου της Σρι Λάνκα όπου βρίσκετε το εστιατόριο Wine3 at the Fortress όπου και προσφέρει το εν λόγο επιδορπιο! Και για να το γευτείτε θα πρέπει να διαθέτετε 14.500 δολάρια.

« THE SULTAN'S GOLDEN CAKE»
Κέικ επικαλυμμένο με φύλλα χρυσού 24 καρατίων, γαρνιρισμένο με βερίκοκα, αχλάδια, κυδώνια και σύκα. Μαριναρισμένο για 2 χρόνια σε Τζαμαικανό ρούμι και αρωματισμένο με τρίμματα καραμελωμένης τρούφας. Χρειάζονται 72 ώρες για να παρασκευαστεί. Σερβίρεται σε χειροποίητο κουτί από καθαρό ασήμι με χρυσή σφραγίδα. Το επιδόρπιο κοστίζει 1.000 δολάρια το κομμάτι! Και θα το βρείτε στην Κωνσταντινούπολη, Cigaran Palace Kempinski.«Golden Opulence»
Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο.

Τιμή : 1.000 δολάρια
Κόκκοι βανίλιας από την Ταΐτή, εμποτισμένοι σε απόσταγμα βανίλιας της Μαδαγασκάρης. Κολονάτο ποτήρι από κρύσταλλο Baccarat, καλυμμένο με (βρώσιμα) φύλλα χρυσού. Τρώγεται με χρυσό κουτάλι 18 καρατίων, ενώ το αφαλατωμένο γλυκό χαβιάρι στην κορυφή του, τρώγεται με ένα δεύτερο κουταλάκι από σεντέφι. 
Τα κουταλάκια δεν είναι μέσα στην τιμή. Το ποτήρι όμως εάν σας αρέσει μπορείτε να το πάρετε γιατί το πληρώνετε

sweets_02sweets_04sweets_06sweets_05
sweets_01

Δεν υπάρχουν σχόλια: