Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το μεγαλύτερο παστέλι του κόσμου, παρασκευασμένο από γνήσιο Αιγινήτικο φιστίκι, παρασκευάστηκε από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας-CHEF CLUB OF GREECE
Φιστικοπαστέλι 40 μέτρων!!!     

Το μεγαλύτερο παστέλι του κόσμου, παρασκευασμένο από γνήσιο Αιγινήτικο φιστίκι, παρασκευάστηκε από την Λέσχη Αρχιμαγείρων  Ελλάδας-CHEF CLUB OF GREECE  κατά την διάρκεια του  Φεστιβάλ Φιστικιού, το οποίο διοργανώθηκε  για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αίγινα, από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011.

Το παστέλι, είχε μήκος 40 μέτρα και πλάτος 20 εκατοστά και καταγράφηκε στα  ρεκόρ Γκίνες.

Το τεράστιο γλυκό παρασκευάστηκε  εξολοκλήρου παρουσία του κόσμου στο λιμάνι της Αίγινας και συγκεκριμένα στο χώρο που περιβάλλει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Εκεί είχε στηθεί ένα τραπέζι 45 μέτρων και οκτώ μεγάλες γκαζιέρες για ισάριθμες χύτρες χωρητικότητας 30 κιλών η καθεμία, όπου οι chefs ετοίμαζαν το υλικό. Για τις ανάγκες της παρασκευής χρησιμοποιήθηκαν  300 κιλά ψίχα φιστίκι, 200 κιλά μέλι και 100 κιλά ζάχαρη.

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας ήταν  ο ταμίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος-CHEF’S CLUB OF GREECE     κύριος   Τάσος Πρωτοψάλτης και από την πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής του Fistiki Fest ο κύριος Μανώλης Περατικός.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος καθώς και μεγάλος αριθμός από τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Οκτώ βοηθοί chef φρόντιζαν  για την προετοιμασία των υλικών παρακολουθώντας τις χύτρες και ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εθελοντών από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος μεριμνούσε  για κάθε άλλη ανάγκη.

Μόλις ολοκληρώθηκε  το παστέλι κόπηκε σε 2.000-2.500 κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο.
Με τη βοήθεια των εθελοντών οι επισκέπτες του νησιού έπαιρναν  φεύγοντας το κομμάτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: