Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ CHEF CLUB ΕΛΛΑΔΑΣ!!! ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ...
Γνωρίζοντας καλά τα… μυστικά για την παρασκευή μιας καλής χωριάτικης σαλάτας, εκατό Ελληνες αρχιμάγειροι δημιούργησαν χθες το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος μια νοστιμότατη και άκρως ελληνική σαλάτα, βάρους 850 κιλών!
Οι προετοιμασίες για την παρασκευή της ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι, με τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος να κόβουν τα αμέτρητα λαχανικά, που τους είχαν διαθέσει παραγωγοί από κάθε γωνιά της χώρας. Ωστόσο, μέσα σε τέσσερις περίπου ώρες το εγχείρημα είχε επιτευχθεί και η τεράστια σαλάτα ήταν έτοιμη.
Ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Μιλτιάδης Καρούμπας… αποκάλυψε στον «Α.Τ.» τη συνταγή της. Χρησιμοποιήθηκαν: 300κ. ντομάτες, 250κ. αγγούρια, 150κ. φέτα, 50κ. πιπεριές (πράσινες και κόκκινες), 20κ. κρεμμύδια, 10κ. ντάκος, 10κ. ελιές, 20κ. ελαιόλαδο και αρκετή ρίγανη.
Ο κ. Καρούμπας σχολίασε, ότι η αρχική σκέψη των Ελλήνων αρχιμαγείρων ήταν να παρασκευάσουν μια χωριάτικη σαλάτα βάρους 500κιλών. Επειδή όμως ήταν αρκετός ο κόσμος, που ήθελε να δοκιμάσει από τη δροσερή χωριάτικη σαλάτα, οι συμμετέχοντες αύξησαν την ποσότητά της.
«Δώσαμε 200 κιλά στο Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να διατεθούν από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης, ενώ η υπόλοιπη σαλάτα διανεμήθηκε σε ανθρώπους που μας επισκέφθηκαν», εξήγησε ο κ. Καρούμπας.
Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί, ότι η παρασκευή της χωριάτικης σαλάτας έγινε στα πλαίσια της πρώτης Γιορτής του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: «Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές», που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Μαΐου στην πλατεία Κλαυθμώνος.
«Με αυτό τον τρόπο», ανέφερε ο κ. Καρούμπας, «θέλουμε να προωθήσουμε την ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, ώστε να γίνουν συνείδηση τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα».Δεν υπάρχουν σχόλια: