Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ


Ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Μιλτιάδης Καρούμπας… αποκάλυψε στον «Α.Τ.» τη συνταγή της. Χρησιμοποιήθηκαν: 300κ. ντομάτες, 250κ. αγγούρια, 150κ. φέτα, 50κ. πιπεριές (πράσινες και κόκκινες), 20κ. κρεμμύδια, 10κ. ντάκος, 10κ. ελιές, 20κ. ελαιόλαδο και αρκετή ρίγανη.
Στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης που πραγματοποιείθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκτός των άλλων εκδηλώσεων, 100 σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρασκεύασαν μία τεραστίων διαστάσεων "ελληνική σαλάτα", βάρους άνω των 700 κιλών.
Η σαλάτα περιείχε μία πλειάδα υλικών από πολλές περιοχές της Ελλάδος όπως η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Πελοπόννησος και η Ήπειρος. Τα υλικά τοποθετήθηκαν σε 18 τεράστιες γαβάθες από τους σεφ, με ιδιαίτερη μαεστρία και ταχύτητα και ήταν τα εξής: αγγούρια, ελιές, ντομάτες, φέτα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πράσινη πιπεριά, νεροκρέμμυδο ζακύνθου, παξιμάδια, μαϊντανός, σέλερι και μαρούλι
(το οποίο οι σεφ έκοψαν και τοποθέτησαν με τα χέρια για να μην οξειδωθεί με τη χρήση μαχαιριού). Στη συνέχεια, η σαλάτα χωρίστηκε σε 8500 μερίδες 60γρ. για να διανεμηθεί στον κόσμο, ενώ το περίσσευμά της δόθηκε στον Δήμο Αθηναίων για να χρησιμοποιηθεί για το Ίδρυμα Άστέγων. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο σεφ Μουζάκης Κωνσταντίνος Όπως δήλωσε η γαστρονόμος και συγγραφέας Μαρία Λόη ( η οποία βραβεύτηκε και ανακυρήχθηκε ως Παγκόσμιοα Πρέσβειρα της Ελληνικής Γαστρονομίας) "Η ελληνική σαλάτα αποτελείται από τα πιο αγνά υλικά, είναι ένα πλήρες γεύμα και μπορεί να καταναλωθεί είτε για πρωϊνό, είτε για μεσημεριανό, είτε για βραδυνό."

Δεν υπάρχουν σχόλια: