Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

«Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές»H «EΣΤΙΑ»- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, δημιουργήθηκε το 2008 με στόχο την προώθηση του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού.
Συνιδρυτές της ΕΣΤΙΑ είναι φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου Τροφίμων και Ποτών. Μεταξύ αυτών είναι: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (Ο.Ε.Ζ.Ε.), η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος (Ο.Α.Ε.), η Ομοσπονδία Τυροπαραγωγών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.), η Λέσχη Αρχιμαγείρων (Chef’s Club), η Ένωση Βιοτεχνών Βιομηχανιών Ζαχαρωδών Ελλάδος (Ε.Β.Β.Ζ.Ε.), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού (Σ.Ε.Τ.Σ.Ε.Μ.), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ.), η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Συντονιστής του Φορέα είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Δρ. Νικόλαος Κατσαρός και η πρωτοβουλία έχει τη στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ.
Η επίτευξη των στόχων της ΕΣΤΙΑ επιδιώκεται μέσα από την:
Ø    διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και ομιλιών για την προώθηση της Ελληνικής Διατροφής και Γαστρονομίας,
Ø    διοργάνωση συνεντεύξεων τύπου την έκδοση ειδικών επιστημονικών εντύπων για την υγιεινή και την ποιότητα των Ελληνικών Παραδοσιακών προϊόντων,
Ø    συνεργασία με τους περιφερειακούς Συλλόγους των Νομών για την προβολή της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής και Γαστρονομίας κεντρικά στην Αττική, αλλά και περιφερειακά σε νομούς της χώρας,
Ø    παροχή συμβουλών στους συλλόγους αλλά και στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, για την παροχή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, καθώς επίσης υγιεινών και ασφαλών εδεσμάτων και τροφίμων,
Ø    περαιτέρω προβολή του σήματος Ποιότητας για την Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα στα Ελληνικά εστιατόρια και στα ΜΜΕ.
Ø    δημιουργία παρατηρητηρίου για την προβολή της Ελληνικής διατροφής και γαστρονομίας,
Ø    συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας και επιστημονικές ενώσεις (π.χ. Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία κλπ), για την έρευνα, τεκμηρίωση και ενημέρωση του κοινού για την υγιεινή της Ελληνικής διατροφής και γαστρονομίας,
Ø    συνεργασία με επιστημονικούς φορείς (π.χ. Σύλλογος Τεχνολόγων Τροφίμων, Ένωση Ελλήνων Χημικών κ.λπ.) και Ενώσεις Καταναλωτών για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή της Ελληνικής Διατροφής και Γαστρονομίας ως παράγοντα υγιεινής και ασφαλούς διατροφής.

Ο Φορέας λειτουργεί ως ανεξάρτητο όργανο. . 

Εκδήλωση με θέμα τον Ελληνικό Διατροφικό Πολιτισμό διοργανώνει η ΕΣΤΙΑ - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, σε συνεργασία με το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε».


Η εκδήλωση που έχει τον τίτλο «Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές» θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος, την Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαΐου 2011, από τις 9:00π.μ. έως τις 7:00μ.μ και έχει ως στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων διατροφής και η ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Στην εκδήλωσει θα συμμετέχουν επιχειρήσεις τροφίμων από τις 13 περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την δημιουργία και προβολή των «καλαθιών τοπικών προϊόντων» που έχει ήδη ανακοινώσει η Κυβέρνηση. Θα αναδειχθεί η ταυτότητα, το διατροφικό πρότυπο και τα προϊόντα που αποτελούν τους πρεσβευτές κάθε περιφέρειας, γιατί αυτά συγκροτούν τον διατροφικό μας πολιτισμό.
H «EΣΤΙΑ»- Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, δημιουργήθηκε το 2008 με στόχο την προώθηση του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού. Συνιδρυτές της ΕΣΤΙΑ είναι φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου Τροφίμων και Ποτών και λειτουργεί ως ανεξάρτητο όργανο.
και 
Φυσικά θα είναι και ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ με πολλές νοστιμιές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: