Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

30-31 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CHEF CLUB!!!Ελαιόλαδα, κρασιά, τυριά, μέλια, αλλά και γλυκά του κουταλιού και φρούτα και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα, θα προσφερθούν στους επισκέπτες, στην πρώτη Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: “Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές” που θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, στις 30 και 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν επιχειρήσεις από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, διοργανώνουν η ΕΣΤΙΑ - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών και το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε», σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Στόχος της εκδήλωσης να προβληθούν τα ελληνικά προϊόντα διατροφής και να ενισχυθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα. Θα συμμετάσχουν ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν ελληνικά προϊόντα διατροφής. 
Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων:
 • η παρασκευή μιας τεράστιας χωριάτικης σαλάτας από 100 περίπου αρχιμαγείρους του Chef’s Club, η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και σε Ιδρύματα
 • Καλλιτεχνικό Σκάλισμα Λαχανικών και Φρούτων
 • η παρουσίαση από τη συγγραφέα και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών κυρία Μαρία Λόη γευστικών συνταγών με τη χρήση παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης
 • παρουσίαση προτάσεων για υγιεινό πρωινό με βάση ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα από διαφορετικές περιοχές της χώρας από το Chef’s Club στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST
 • Τα μυστικά της γευσιγνωσίας του ελαιολάδου από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου. 

 • “Όλοι μαζί” επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑ και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕΓιώργος Καββαθάς, «θα συμβάλλουμε στη διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και θα δώσουμε ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη σφύζει από ιδιαίτερα προϊόντα τα οποία δεν έχουν ακόμα βρει τη θέση τους ούτε στην ελληνική και φυσικά ούτε στη διεθνή αγορά. Ελπίζουμε ότι με την εκδήλωσή μας αυτή, βάζουμε και μεις το λιθαράκι μας στην προσπάθεια για ανάδειξη των προϊόντων αυτών, όπως επίσης και των επιχειρήσεων που τα παράγουν, που στην πλειοψηφία τους είναι μικρομεσαίες μονάδες».

  Η Πρόεδρος του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε» Πρώην Υπερνομάρχης Αθηνών και Πειραιώς, Κωνσταντίνα Μπέη, δήλωσε ότι «στόχος του Κινήματος Πολιτών είναι η ενεργή και επίμονη προτίμηση των πολιτών στα Ελληνικά προϊόντα, προκειμένου να ανακυκλώσουμε το εισόδημά μας στη χώρα μας, μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας και να επιβάλουμε κανόνες στην αγορά ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Εμείς πρέπει με επιμονή να ζητάμε το Ελληνικό προϊόν, εμείς μπορούμε να το κάνουμε και ανταγωνιστικό.»
  Συνιδρυτές της ΕΣΤΙΑ είναι φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου Τροφίμων και Ποτών. Μεταξύ αυτών είναι: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (Ο.Ε.Ζ.Ε.), η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος (Ο.Α.Ε.), η Ομοσπονδία Τυροπαραγωγών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.), η Λέσχη Αρχιμαγείρων (Chef’s Club), η Ένωση Βιοτεχνών Βιομηχανιών Ζαχαρωδών Ελλάδος (Ε.Β.Β.Ζ.Ε.), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού (Σ.Ε.Τ.Σ.Ε.Μ.), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ.), η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Συντονιστής του Φορέα είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Δρ. Νικόλαος Κατσαρός και η πρωτοβουλία έχει τη στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ.
  Η επίσκεψη στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν.
  Πηγή:Εστία, Κίνημα Πολιτών


  ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ....Ο ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ..


  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

  ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ

  • 9.00πμ – 11.00πμ 
  Παρουσίαση ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST 
  Προετοιμασία Ελληνικού Πρωινού από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από μέλη της ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (CHEF’S CLUB OF GREECE) και τη γαστρονόμο και συγγραφέα ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ. 

  • 11:00π.μ. – 12:00
  Μαθήματα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου για αρχάριους 
  Τα μυστικά των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και τον γευσιγνώστη – χημικό Βασίλη Καμβύση.

  • 12.00 – 14.00μμ
  Η ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ μαγειρεύει γευστικές συνταγές με παραδοσιακά προϊόντα της Ελληνικής γης.

  • 15.00μμ – 18.00μμ
  Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 
  Δημιουργία μιας Υδρογείου με καλλιτεχνικά σκαλισμένα λουλούδια από λαχανικά και φρούτα, δημιουργίες των νέων σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την τεχνική των εκπαιδευόμενων σεφ.


  ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ

  • 12.00 – 16.00μμ 
  Παρασκευή μιας τεράστιας Ελληνικής σαλάτας 500 κιλών, από 100 σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της εκδήλωσης και στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

  • 18.00μμ – 19.00μμ 
  1.Ανακοίνωση σύστασης Παραρτήματος CHEF’S CLUB OF GREECE στην Αμερική με στόχο την προώθηση του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού. 
  2. Επίσημη ανακήρυξη των πρώτων μελών του Παραρτήματος της Αμερικής ως Φίλων της Λέσχης. 
  3. Ανακήρυξη της ΜΑΡΙΑΣ ΛΟΗ ως Παγκόσμιας Πρέσβειρας Γαστρονομίας από το CHEF’S CLUB OF GREECE.
  4. Βράβευση του Καθ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ και της Καθ. ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ για τη συνεπή μακρόχρονη προσφορά τους στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και της κας ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ ως Πρέσβειρας του Ελληνικού Ελαιολάδου.

  Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους.


  Συνδιοργάνωση: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

  Υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΟΤ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΣΕΒΕΕ), ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ


  Χορηγός: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

  Χορηγοί Επικοινωνίας: ΣΚΑΪ, ΑΘΗΝΑ 9,84FM, FORUM MAGAZINES, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ REAL TASTE & STYLE, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΕΣΕ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ATHENS VOICE

Δεν υπάρχουν σχόλια: