Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας με τίτλο “Καλημέρα Breakfast”,
Το 1ο Εθνικό Συνέδριο 

Γαστρονομίας με τίτλο “Καλημέρα Breakfast”, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens και γίνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό ξενοδοχείων και μονάδων μαζικής εστίασης “Horeca 2011”.

Το συγκεκριμένο Συνέδριο διοργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων.

Στο εν λόγω Συνέδριο θα συμμετάσχει και ο συμπατριώτης μας αρτοζαχαροπλάστης, Κώστας Μουζάκης, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα μας για αυτή τη διοργάνωση και τόνισε πως στόχος είναι να υπάρχει το ελληνικό πρωϊνό στα ξενοδοχεία.

“Όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο αγαπάνε και ζούνε με το πρωϊνό, με το γεύμα και με το δείπνο. Η Ελλάδα έχει αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα, διότι πέρα από μεγάλη ποικιλία ειδών διατροφής, διαθέτει και τη μεσογειακή κουζίνα, η οποία έχει πλούσια τοπική γαστρονομία. Δυστυχώς, δεν προωθούμε τα τοπικά προϊόντα. Πολλοί τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα για να δοκιμάσουν το πρωϊνό μας. Το καλοκαίρι έρχονται στο μαγαζί μου αρκετοί ξένοι επισκέπτες απ΄ όλον τον κόσμο (Αμερική, Κίνα, Ιαπωνία, κ.λ.π.), οι οποίοι ζητούν πληροφορίες για την ελληνική κουζίνα και για το ελληνικό πρωϊνό. Λένε, λοιπόν, ότι θέλουν να δοκιμάσουν γεύσεις της Ελληνικής γαστρονομίας, όπως είναι οι πίτες μας, τα γλυκά μας, τα κουλουράκια μας, το ψωμί μας, η φέτα μας, οι ελιές μας και πάει λέγοντας. Σε όλον τον κόσμο γίνεται μια στροφή προς την υγιεινή διατροφή, όπως είναι το ελαιόλαδο, η ντομάτα, το ξινόγαλο, τα ελληνικά τυριά και το μέλι. Έφτασε η ώρα, λοιπόν, τα ξενοδοχεία της Ζακύνθου να έχουν και το ελληνικό πρωϊνό στο μπουφέ τους και να μην περιορίζονται στο λεγόμενο english breakfast. Εξάλλου, όταν εμείς ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, θέλουμε να γευτούμε τα προϊόντα της κάθε περιοχής που επισκεπτόμαστε. Είναι στη διακριτική μας ευχέρεια, λοιπόν, να έχουμε ελληνικό πρωϊνό στα ξενοδοχεία. Αν γίνει αυτό, τότε οι τουρίστες θα φεύγουν ικανοποιημένοι και θα αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο μας” σημείωσε ο κ. Μουζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: