Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

«Έλα HORECA, Έλα στην επιτυχία!» KALIMERA BREAKFAST

HO.RE.CA friends !
Με το καθιερωμένο πλέον κεντρικό μήνυμα «Έλα HORECA, Έλα στην επιτυχία!» και τον αέρα μιας καταξιωμένης έκθεσης ευρωπαϊκών προδιαγραφών η 6η HORECA με τους 310 και πλέον εκθέτες της ανοίγει τις πύλες της και σας καλεί να την επισκεφθείτε από 3 έως 6 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη φήμη της ως η μεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση στη χώρα μας. Η 6η ΗΟRECA πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις που αυτή τη φορά, όπως θα διαπιστώσετε, είναι πλουσιότερες από ποτέΠέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 
12.00 π.μ. Έναρξη – Mήνυμα Προέδρου 
13.00-15.00 μ.μ. Διαγωνισμός καλλιτεχνικών παρουσιάσεων γλυπ- τών εκθεμάτων από βούτυρο, ζύμη, ζάχαρη, σο- κολάτα και γαμήλιες τούρτες (έτοιμα εκθέματα). 
18.00-20.00 μ.μ. Παρουσίαση Kρητικής Μεσογειακής Διατροφής από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης. 
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 
11.30 π.μ.-13.30 π.μ. Διαγωνισμός καλλιτεχνικών παρουσιάσεων γλυπτών εκθεμάτων από λαχανικά/φρούτα, τυρί και αλλαντικά. 
12.00 π.μ.-17.00 μ.μ. «Γαστρονομία χωρίς σύνορα σε παλέτα γεύσεων από όλο τον κόσμο». Οι σεφ 20 και πλέον πρεσβειών παρουσιάζουν τα παραδοσιακά μενού της χώρας τους, συνδυάζοντάς τα με ελληνικά προϊόντα. 
14.30-15.30 μ.μ. Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με θαλασσινά ή ψάρι από σπουδαστές και επαγγελματίες. 
16.00-17.00 μ.μ. Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή γλυκού από σπουδαστές και επαγγελματίες. 
Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 
15.00 π.μ.-16.30 μ.μ. Ζωντανός διαγωνισμός σε σκάλισμα λαχανικών, φρούτων και τυριού από σπουδαστές και επαγγελματίες. 
15.30 π.μ.-16.30 μ.μ. Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με αβγά για ελληνικό πρωινό από επαγγελματίες και σπουδαστές. 
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 
11.30 π.μ.-13.00 π.μ. Παρουσίαση «Μοναστηριακής Γαστρονομίας» από τον Ιερομόναχο Πατέρα Επιφάνιο από το Άγιο Όρος. 
13.00 π.μ.-14.00 μ.μ. Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή δημιουργικών σάντουιτς από επαγγελματίες και σπουδαστές. 
14.30-15.30 μ.μ. Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με χοιρινό από επαγγελματίες και σπουδαστές. 
17.30-20.00 μ.μ. Απονομές και τελετή λήξης. 
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς μπορούν να επικοινωνούν με το Chefs Club Eλλάδας: Λεωφ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη 17 237, τηλ.: +30 2108251401, fax: 30 2108251401, info@chefclub.gr. Το Chef’s Club Ελλάδας διοργανώνει το 4ο Διεθνές Forum Γαστρονομίας 

Από τις εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Forum Γαστρονομίας δεν θα λείπουν ούτε φέτος οι διαγωνισµοί, οι ζωντανές επιδείξεις και οι παρουσιάσεις πρωτοποριακών τεχνικών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναµένεται η παρουσίαση της «Kρητικής Μεσογειακής ∆ιατροφής» από τη Λέσχη Αρχιµαγείρων Κρήτης καθώς και η πρωτοβουλία «Γαστρονοµία χωρίς σύνορα σε παλέτα γεύσεων από όλο τον κόσµο», όπου οι chefs ξένων πρεσβειών 20 και πλέον χωρών θα παρουσιάσουν παραδοσιακά µενού της χώρας τους µε απαραίτητη προϋπόθεση, όµως, να συµπεριλάβουν στην εκτέλεση της συνταγής τους τουλάχιστον 2-3 ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Πρωτότυπη θα είναι και η παρουσίαση της «Μοναστηριακής Γαστρονοµίας», που θα πραγµατοποιηθεί µε τη συνδροµή του Ιεροµόναχου Πατέρα Επιφάνιου από το Άγιο Όρος! Ας δούμε όμως αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

H δημιουργία ενός μπουφέ πρωινού με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα από κάθε γωνιά της χώρας μας είναι η πρόταση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας που θα παρουσιαστεί στο 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας. Την πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ένθερμα η ηγεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, που την έθεσε υπό την αιγίδα του, αλλά και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, που άμεσα αντελήφθη τα τεράστια οφέλη που μπορούν να προκύψουν για τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα διατροφής. Το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας απευθύνεται σε όλους τους τουριστικούς φορείς, ξενοδόχους, εστιάτορες και σε όλους τους επαγγελματίες των επισιτιστικών επιχειρήσεων καθώς και σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.Η θεματολογία και οι ομιλητές του Συνεδρίου είναι ξεκάθαρο πως ενισχύουν αποφασιστικά την προσπάθεια θεσμοθέτησης του «ελληνικού πρωινού». Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τα κάτωθι θέματα με διακεκριμένους ομιλητές:
• Θεσμοθέτηση του στόχου του ελληνικού πρωινού μέσα από προδιαγραφές της Πολιτείας (κ. Κανελλόπουλος Νικόλας, Πρόεδρος ΕΟΤ). 
• Στήριξη του ελληνικού πρωινού ως θεσμού από τους Έλληνες αρχιμάγειρες (κ. Σκούρας Αθανάσιος, σεφ της Προεδρίας της Δημοκρατίας).
• Καθιέρωση του ελληνικού πρωινού σε όλα τα ξενοδοχεία (κ. Τσακίρης Γιώργος, Πρόεδρος του ΞΕΕ).
• Η θέση του ελληνικού πρωινού στα εστιατόρια (κ. Καββαθάς Γιώργος, Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΣΕ). 
• Βιομηχανική ανάπτυξη προϊόντων για ελληνικό πρωινό (κ. Καπλανέλης Ιωάννης, Δ/νων Σύμβουλος Unilever Food Solutions). 
• Η διατροφική αξία του ελληνικού πρωινού (κ. Τριχοπούλου Αντωνία, καθηγήτρια Πανεπιστη- μίου). 
• Η αφθονία των ελληνικών προϊόντων σύμμαχος του ελληνικού πρωινού (κ. Κασιμάτης Γεώργιος, Πρόεδρος ΚΕΕΕ). 
• Διατροφή με ασφάλεια (κ. Λαμπροπούλου Κυριακή, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας ΜΑΚRΟ Cash & Carry). 
• Η διατροφή από το παρελθόν μέχρι σήμερα (κ. Σπανού Στέλλα, ερευνήτρια παραδοσιακής γαστρονομίας, συγγραφέας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: