Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Για ένα βάζο μερέντα με λευκή σοκολάτα


ΥΛΙΚΑ
200 g ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
100 γρ καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα
15 g αλατισμένο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και το τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας και το ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα
Μόλις πάρει βράσει το ζαχαρούχο γάλα , το απομακρύνεται από τη φωτιά και ρίξτε πάνω τα κομματάκια λευκής σοκολάτας. Προσθέστε το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Τέλος μόλις δείτε ότι είναι έτοιμη η μερέντα με την λευκή σοκολάτα την ρίχνετε σε ένα βάζο το οποίο κλείνει πάρα πολύ καλά για να διατηρηθεί!!!!!
Μόλις κρυώσει την κλείνετε και θα έλεγα ότι σε μια εβδομάδα θα την έχετε καταναλώσει.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: