Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ

ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια κορν-φλεικς
300 γραμμάρια κουβερτούρα
6 κουταλιές κακάο
4 κουταλιές γάλα
3 κουταλιές σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
150 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές brandy
ΓΕΜΙΣΗ
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
250 γραμμάρια φρέσκες φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το κακάο και το γάλα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σιρόπι και λίγο λίγο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και τέλος το brandy. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την φωτιά. Σ' ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τα κορν φλέικς και περιχύνουμε με το μείγμα της σοκολάτας.Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά με σοκολάτα και τα πατάμε ελαφρά με σπάτουλα ώστε να γίνει ισόπαχη η στρώση. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μια ώρα ,ώστε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε αφράτη σαντιγί.πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε τέταρτα.
Με μια σπάτουλα ξεκολλάμε κομμάτια απο τα σοκολατένια κορν φλέικς και σκεπάζουμε τη βάση δίσκου διαμέτρου 25 εκατ..Στρώνουμε το μισό μείγμα της σαντιγί κατόπιν τις φράουλες και τις σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Σκεπάζουμε όλο το γλυκό με μια στρώση σοκολατένια κορν φλέικς. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Πριν το σερβίρουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με ενα απαλό σύννεφο άχνης ζάχαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: