Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αρνάκι
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 καρότο
  • ½ κιλό χυλοπίτες
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι. 
  • Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι,την πιπεριά και το καρότο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια. 
  • Μετά από 2 λεπτά βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται. 
  • Αφήνουμε το κρέας να βράσει περίπου για 1 ώρα. 
  • Όταν μισό ψηθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 περίπου λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η κόκκινη σάλτσα, να ψηθούν οι χυλοπίτες και να μαλακώσει το κρέας. 
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλισμένο με το τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: