Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΟΤΑ


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κότα αλανιάρα(χωριάτικη)
  • 8 αυγά
  • 3 κλωνάρια σέλινο
  • 1 ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κιλό ρύζι για σούπα
  • αλάτι,πιπέρι και τυρί ντόπιο λαδοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε την κότα σε αλατισμένο νερό και την ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. 
  2. Όταν ξαφρίσουμε ρίχνουμε αρκετό σέλινο,για να πάρει το άρωμα κ γεύση.
  3.  Όταν βράσει η κότα την κρατάμε ζεστή σε μια πιατέλα αφού πρώτα την αλατοπιπερώσουμε. 
  4. Σουρώνουμε στη συνέχεια το ζωμό και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Όταν αρχίζει να βράζει,ρίχνουμε τόσα φλυτζανάκια του καφέ ρύζι,όσα τα άτομα που θα φάνε.
  6. Όση ώρα βράζει το ρύζι,ρίχνουμε τα ασπράδια απο τα αυγά σε μια μικρή λεκάνη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  7. Μετά ρίχνουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να δέσει και να γίνει κρέμα.
  8. Χρησιμοποιούμε ένα αυγό για κάθε άτομο.
  9. Στη συνέχεια ρίχνουμε με βαθιά κουτάλα ζεστό ζωμό στη λεκάνη με τα χτυπημένα αυγά και χυμό απο στυμένα λεμόνια ανάλογα με την γεύση που ο καθένας θέλει να δώσει.
  10. Περι 1 ποτήρι χυμό χρησιμοποιούμε σε υλικά για οκτώ άτομα.
  11. Συνολικά 8 φλυτζάνια του καφε ρύζι,8 αυγά,1 ποτήρι χυμό λεμονιού.
  12. Αφού ανακατώσουμε το μίγμα το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ρύζι, αφού την κατεβάσουμε απο την φωτιά και ανακατεύουμε σιγα-σιγά μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
  13. Αμέσως μετά σερβίρουμε τη σούπα με τριμμένο τυρί ντόπιο.
  14. Αντί για κότα μπορούμε να χρησιμοποιίσουμε μοσχάρι αετό,χοιρινό και γαλοπούλα και τα τρία μαζί για να γίνει ωραίος ζωμός...



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.