Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κούπα ρύζι
  • 3 κούπες νερό
  • 1 κτσ βούτυρο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει πάνω στην φωτιά.
  2. μόλις λιώσει το βούτυρο καλά, ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε.
  3. αμέσως το ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνοντας κουκουνάρι και τον κρόκο, αλάτι.
  4. συνεχίζουμε το ανακάταμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να κιτρινίσει το πιλάφι μας.και προσθέτουμε νερό, ανακατεύοντας συνέχεια.
  5. τέλος το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά και αν πιεί το νερό που έχουμε ρίξει, τότε ρίχνουμε και άλλο 1/2 ποτήρι νερό.
  6. το ξανατοποθετούμε πάνω στην φωτιά και ζεσταίνουμε το μίγμα μας
  7. μόλις πάρει την τελευταία βράση το βγάζουμε και το σερβίρουμε...

με εκτίμηση 
Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης

Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Μέλος της WACS
Επιτροπή ελέγχου στον ΕΟΤ
Pastry Chef IEK ΞΥΝΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: